NEKADAŠNJI LJUBIMAC DELIJA OKREĆE NOVU STRANICU U KARIJERI: Imenovan je za trenera crnogorskog kluba - CILJ je TITULA!


IZVOR: Vladimir Vorih - 13.06.2024 | 07:09


Pred njim j nova stranica profesionalne karijere.

Foto: Starsport
NEKADAŠNJI LJUBIMAC DELIJA OKREĆE NOVU STRANICU U KARIJERI: Imenovan je za trenera crnogorskog kluba - CILJ je TITULA!

Polovinom prve decenije XXI veka smatran je jednim od najvećih talenata crnogorskog fudbala. Mnogi su ga poredili sa Dejanom Savićevićem i Predragom Mijatovićem i sa takvim prefiksom je prvog dana meseca januara 2007. godine iz podgoričke Budućnosti stigao na beogradsku Marakanu i poneo opremu Crvene zvezde.

Vrlo brzo je postao i ljubimac Delija, ali se na Marakani nije dugo zadržao i pored činjenice da se neke njgove partije i danas prepričavaju. Nakon šestomesečne pozajmice u matičnoj Budućnosti iz Podgorice, Igor Burzanović je već leta 2009. godine napustio najveći srpski stadion i otisnuo se put "zemlje izlazećeg sunca" gde je poneo dres Nagoje.

Profesionalnu karijeru okončao je početkom 2019. godine u dresu Iskre iz Danilovgrada, nakon čega se posvetio trenerskom pozivu.

Prvi angažman imao je u pljevaljskom Rudaru gde je radio kao pomoćni trener, da bi samostalno radio u ekipi Sloge iz Starog Bara.

Njegova trenerska karijera sada se nalazi na novom početku. Imenovan je za trenera Zabjela koja se takmiči u Trećoj crnogorskoj ligi, a osnovni cilj biće da se izbori plasman u viši stepen takmičenja.

Foto: Instagram.com/FK Zabjelo

Igor Burzanović preuzeo crnogorskog trećeligaša

 

Pre nego što je postao trener, Burzanović je bio kapiten podgoričke Budućnosti, sa kojom je nastupao u jedinstvenoj ligi Srbije i Crne Gore. Sa raskošnim driblinzima i impresivnim načinom igre, stekao je nadimak "Maradona". Burzanović je posebno blistao u večitim derbijima sa Partizanom, postigavši četiri gola u pet utakmica protiv najvećeg rivala. Njegova predanost i uspeh na terenu osigurala su mu ljubav navijača, kao i status glavne figure tima.

Treba podsetiti da je Igor Burzanović zabeležio i jedan nastup za reprezentaciju tadašnje Srbije i Crne Gore, da bi kasnije odigrao i sedam mečeva u dresu "sokolova", a tom prilikom je bio i strelac dva pogotka.

 

BONUS VIDEO: