OVAKO SE POSTAJE ŠAMPION EVROPE! Nemačka na otvaranju EP brutalno PREGAZILA Škote! Pukla "PETARDA" u Minhenu! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 14.06.2024 | 22:57


Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je selekciju Škotsku rezultatom 5:1 (3:0), u prvom kolu Grupe A, na otvaranju 17. Evropskog prvenstva.

Foto: Tanjug/AP
OVAKO SE POSTAJE ŠAMPION EVROPE! Nemačka na otvaranju EP brutalno PREGAZILA Škote! Pukla "PETARDA" u Minhenu! (VIDEO)

Ako se po jutru dan poznaje, “panceri” su već posle prve utakmice i otvaranja šampionata pokazali da će, uz “Gordi Albion” i Francuze, biti glavni favorite za osvajanje pehara, na koji čekaju 28 godina, još od Engleske 1996.

Očekivalo se da će Ostrvljani biti lak zalogaj za izabranike Julijana Nagelsmana, ali ne i da će od hita kvalifikacija za EURO postati “topovska hrana” već na startu takmičenja.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Samo 120 sekundi trebalo je Nemcima da stvore prvu šansu na utakmici preko Virca, da bi već u 11. minutu golman gostiju Gan bio savladan! Udarac iz daljine fudbalera šampiona Bundeslige, Bajera iz Leverkuzena, prešao je preko ruke čuvaru mreže Škota i završio iza njegovih leđa – 1:0.

Samo osam minuta kasnije, Džamal Musijala je udvostručio prednost, posle dodavanja Kaija Haverca, napadač minhenskog Bajerna je “raspalio” užarenu masu na Alijanc arena – 2:0.

Škoti su bili na podu, konopci su bili daleko, još da je sudija Klermon Turpan u 26. minutu dosudio penal, umesto što je nakon konsultacije iz VAR sobe izvukao loptu na slobodan udarac, “suknjice” bi bile u potpunom nokdaunu.

Foto: Tanjug/AP

 

Tada su se provukli, ali ne i u finišu poluvremena, pošto je Rajan Porteus divljačkim startom sa obe noge ušao u Gundogana. Za Francuza nije bilo dileme – penal kao vrata! Na to sve i crveni karton za fudbalera Škotske, koji ih je u potpunosti dotukao. Kai Haverc je bio siguran realizator najstrože kazne, za nedostižnih 3:0, uz igrača više u celom drugom poluvremenu, za najavu još veće goleade.

Umeo je Nagelsman i izmene da pogodi, uprkos ubedljivom vođstvu, pa je na zasluženi odmor poslao Firca i Haverca, a na teren poslao Sanea I Filkruga. Upravo je ovaj poslednji posle samo šest minuta provedenih na terenu u 68. postigao četvrti gol za “pancere” i potvrdio fenomenalnu formu u kojoj se nalazi.

Ipak, čast Škota spasio je Ridiger autogolom u samom finišu utakmice za 4:1, međutim, ni to nije pomutilo slavlje domaćih navijača, pošto je u sudijskoj nadoknadi Emre Džan postavio konačnih 5:1 i "zapalio" vulkan erupcije oduševljenja!

Iako Švajcarska i Mađarska tek trebaju da odigraju svoj međusobni meč sutra od 15 časova, protiv ovakvih Nemaca, čini se, nema šta da traže. Kao ni većina učesnika šampionata Evrope!

NEMAČKA - ŠKOTSKA 5:1 (3:0)

STADION: Alijanc arena. SUDIJA: Klemon Turpan (Francuska). Strelci: Virc 11, Musijala 19, Haverc p. 45, Filkrug 68, Džan 90. - Ridiger autogol 87. ŽUTI KARTON: Andrih, Ta - Ralston. CRVENI KARTON: Rajan Porteus (Škotska) u 45. minutu.

NEMAČKA: Nojer – Kimih, Ta, Ridiger, Mitelštet – Andrih (46. Gros), Kros (80. Džan) – Musijala (73. Miler), Gundogan, Virc (62. Sane) – Haverc (62. Filkrug).

ŠKOTSKA: Gan – Hendri, Porteus, Tirni (77. Makena) – Ralston, Mektomini, Mekgregor, Robertson – Mekgin, Kristi (81. Šenkland) - Adams (46. Henli).

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE, Nemačka je deklasirala Škotsku sa 5:1!

90. minut - GOOOOOOOL!!! Emre DŽan postavlja konačnih 5:1!

90. minut - Još tri minuta sudijske nadoknade.

87. minut - GOOOOOOOOOL!!! Stižu Škoti do utešnog pogotka, zahvaljući autogolu Ridigera, koji je posle šuta Makene prevario svog golmana Nojera i glavom zatresao sopstvenu mrežu!

81. minut - Menjaju i Škoti, Šenkland menja Kristija.

80. minut - Završen je meč za Tonija Krosa, umesto njega je na terenu Emre Džan. To je peta ujedno i poslednja promena kod domaćina.

Foto: Tanjug/AP

 

77. minut - GOOOL!!! Filkrug je strelac, međutim, sada je bio u ofsajdu i gol je poništen. U Škotskoj Tirnija menja Skot Makena.

73. minut - Iskusni Tomas Miler menja Džamala Musijalu, strelca drugog gola. Vezisti Bajerna ovo je 135. utakmica u nacionalnom timu.

68. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! Niklas Filkrug, tek što je ušao na teren, u svom prvom kontaktu s loptom povećava prednost "pancera" na 4:0!

62. minut - Žuti karton za Jonatana Taa. Napolje će Kai Haverc, umesto njega ulazi Niklas Filkrug, dok Florijana Virca menja Leroj Sane.

Lica navijača Škotske, dovoljno svedoče o njihovom raspoloženju:

Foto: Tanjug/AP

Navijači Škotske

57. minut - Malo je falilo Florijanu Vircu da postigne svoj drugi gol na meču, a četvrti za Nemce. Zahvatio je loptu koja je odskočila, ali mu je pobegla i završila iznad prečke.

48. minut - Žuti karton za Entonija Ralstona, posle starta nad Vircom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Menja Nagelsman na poluvremenu, Andrih izlazi iz igre jer ima žuti, a Paskal Gros iz Brajtona je na terenu. Kod Škota, Henli je zamenio Adamsa.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, Nemačka ima ubedljivo vođstvo protiv Škotske!

45+1. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Kai Haverc je poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu - 3:0! 

44. minut - Turpan je odlučio - PENAL, jer je Porteus starovao s obe noge na vezistu Barselone, a direktan crveni karton za Rajana Porteusa! Katastrofa Škota se nastavlja!

42. minut - Potencijalni PENAL za Nemce, posle grubog starta nad Gundoganu!

31. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobija Robert Andrih iz Nemačke.

28. minut - Šut Haverca po sredini gola iz slobodnog udarca, odbranio je Gan novu šansu za "pancere".

Foto: Tanjug/AP

 

26. minut - Ne, ipak je bio faul van kaznenog prostora, Turpan je izvukao loptu napolje, posle signalizacije iz sobe za video tehnologiju. Samo "slobodnjak" za Nemce.

24. minut - Penal za Nemačku! Oboren je Musijala, Turpan je pokazao na "belu tačku", Kristi je bio neoprezan! Ipak će VAR proveriti ovu situaciju!

19. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Džamal Musijala udvostručuje prednost, na asistenciju Haverca. Sjajna kombinacija unutar šesnaesterca donela je Nagelsmanovom timu 2:0!

11. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Prvi na Evropskom prvenstvu postiže a ko drugi nego domaćin, učinio je to Florijan Virc udarcem iz daljine, Ganu je lopta prešla preko ruke i odsela u mreži za erupciju radosti na tribinama Alijanc arene - 1:0!

2. minut - Odmah šansa za Nemce, Virc se našao ispred golmana Gana, ali je čuvar mreže Noriča odlično intervenisao. Međutim, i da je bio gol, ne bi bio priznat, jer se fudbaler šampiona Bundeslige, Bajera iz Leverkuzena, nalazio u ofsajdu!

1. minut - Utakmica je počela!

PRE MEČA

21.00 - Najpre je intonirana himna Škotske, pa Nemačke. Uskoro počinje meč!

 

 

20.54 - Legendarni Jirgen Klinsman, supruga preminulog Franca Bekenbauera izneli su trofej namenjen evropskom šampionu, koji u Nemačkoj brani Italija.

 

 

20.46 - Legendarni Ser Aleks Ferguson došao je u Minhen, kako bi bodrio svoje sunarodnike. Najtrofejniji Škot na klupi Mančester junajteda, navijaće za "suknjice" u večerašnjem duelu.

 

 

20.40 - Uskoro počinje meč na Alijanc areni! Pre toga svečano otvaranje EP!

20.17 - Ostali smo dužni i sastav Škotske, za koju će nastupati:

 

 

 

20.00 - Hit! Stariji navijač gostujuće selekcije je u razgovoru za škotski BBC otkrio da je pobegao od kuće, dok mu je žena bila u šopingu i došao na EURO da bodri svoje ljubimce - Moja žena ni ne zna da sam ovde. Ona je otišla u šoping i ja sam se iskrao - priznao je ovaj gospodin.

19.55 - Izašli su sastavi za večerašnji meč, selektor "pancera" Julijan Nagelsman odlučio se za proverene snage i najjači tim:

 

 

19.48 - Veliko razočaranje zateklo je navijače Škotske, koji su želeli da sa centralnog trga u Minhenu gledaju utakmicu svojih ljubimaca. Umesto toga, na Marijenplacu je osvanula objava da prenosa sa velikog video bima neće biti!

Poruka "No public viewing today", razočarala je mnoge pristalice "suknjica":

19.46 - Zbog velikih gužva na ulicama Minhena i u metrou, mnogi navijači su prinuđeni da pešice idu do Alijanc arene, o čemu izveštavaju i škotski mediji.

 

 

19.42 - Viđene su i prve kritike na račun organizatora, koje je izneo Dejv Kormak, predsednik FK Aberdin, jer je "zaglavljen" u gužvi sa ostalim navijačima "suknjica".

- EURO 2024 je najgore organizovano takmičenje koje sam video u fudbalu! Već više od sat vremena sam  u redu, a desetine hiljada ljudi tek čeka da uđe na stadion. Gde je čuvena nemačka efikasnost? - rekao je Kormak.

19.24 - Koliko se Škoti dobro zabavljaju na ulicama Bavarske prestonice, svedoči i njihov muzički nastup, kojim su ostavili Nemce bez teksta:

19.18 - Pred duel sa "Gordim Albionom", o mogućnostima Piksijevih izabranika govorio je Dušan Vlahović. Šta je rekao napadač Juventusa, pročitajte na ovom linku.

19.17 - Podsetimo, reprezentacija Srbije igraće u Grupi C, a takmičenje počinje u nedelju od 21 čas, u Gelzerkirhenu, protiv vicešampiona Engleske. U drugom meču naše grupe igraju Danska i Slovenija.

19.14 - Posebnu pažnju izazvaće navijačice gostujuće selekcije, o kojima smo već pisali.

19.12 - Navijači Škotske zauzeli su odavno ulice Minhena i u ogromnom broju došli da podrže svoju selekciju: POGLEDAJ GALERIJU

UVOD

Sve je spremno za spektakl! Fudbalska reprezentacija Nemačke, domaćin ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, ugostiće na stadionu Bajerna selekciju Škotske, u prvoj utakmici Grupe A na otvaranju EURO 2024.

"Panceri", trostruki šampioni Starog kontinenta, žele da pred svojim navijačima ponove podvig iz 1996. godine, kada su se poslednji put okitili titulom evropskog prvaka. Bilo je to u Engleskoj, protiv Čeha, zlatnim golom Olivera Birofa, a sada izabranici Julijana Nagelsmana imaju priliku da ponovo dođu do krova Evrope.

Ipak, ako je verovati tradiciji, Nemačka je sve tri titule na Prvenstvu Evrope osvajala u danima koji nisu bili petkom (četvrtak 1972, nedelja 1980, nedelja 1996), tako da im otvaranje takmičenja na današnji dan nije baš "po volji".

 

 

Pravdu u večerašnjem duelu deliće Klermon Turpan iz Francuske, dok se u drugom meču koji je na programu u subotu, sastaju Mađarska i Švajcarska.

BONUS VIDEO