ODLAZAK SA STILOM: Toni Kros je veličanstveno započeo POSLEDNJI PLES, navijači nisu ostali ravnodušni


IZVOR: Republika - 15.06.2024 | 08:34


Kako je počeo, tako i završava.

Foto: www.profimedia.rs
ODLAZAK SA STILOM: Toni Kros je veličanstveno započeo POSLEDNJI PLES, navijači nisu ostali ravnodušni

Iskusni reprezentativac Nemačke Toni Kros (34), koji se na ovom Evropskom prvenstvu oprašta od fudbala, na utakmici protiv Škotske odigrao je jednu od najboljih partija u dresu nacionalnog tima.

Kros je briljirao na terenu u ubedljivom trijumfu protiv Škotske (5:1).

U prvom poluvremenu nije napravio nijedno pogrešno dodavanje, uspešno je "isporučio" svih 55 lopti koje je poslao saigračima, a meč je završio sa 101 tačnim dodavanjem od 102 pokušaja!

Tako je postao prvi igrač u istoriji EP je imao 99% uspešnosti na 100+ dodavanja.

Kada je 10-ak minuta pre kraja selektor Nemačke odlučio da ga izvede iz igre usledila je neverovatna reakcija navijača. Ovacije i aplauzi odzvanjali su stadionom dok je Kros izlazio sa terena.

Da se prisetimo

Kros je napravio neverovatni početak karijere u Bajernu. Svoj prvi gol za Bajern je sa 17 godina postigao protiv Crvene zvezde u utakmici Kup UEFA odigranoj 25. oktobra 2007. Ušao je u 81. minutu kao zamena, i ubrzo je asistirao Miroslavu Kloseu prilikom slobodnog udarca za 2:2.

U dubokoj nadoknadi vremena je postigao i pobedonosni gol za 3:2, nakon nespretne reakcije Ivana Ranđelovića pri slobodnom udarcu.[1][2] U svojoj prvoj profesionalnoj sezoni u Bajernu Kros je osvojio prvenstvo, kup i liga kup Nemačke.

Uspeo je i da dva puta uzastopno osvoji priznanje "igrača meseca" u Bundesligi.

BONUS VIDEO: