SUDBINA JE TAKO HTELA! INSPIRATIVNA PRIČA KRISTIJANA ERIKSENA: Tačno 1100 dana od kad je DOŽIVEO SMRT na EVRO, dao je gol za Dansku


IZVOR: Republika/ O.J. - 16.06.2024 | 18:52


Na poluvremenu vode protiv Slovenije

Foto: Profimedia
SUDBINA JE TAKO HTELA! INSPIRATIVNA PRIČA KRISTIJANA ERIKSENA: Tačno 1100 dana od kad je DOŽIVEO SMRT na EVRO, dao je gol za Dansku

Bio je 12. jun 2021. godine kada se dogodio trenutak koji je zaledio srca ljubitelja fudbala širom sveta, a kao juče da je bilo. Kristijan Eriksen, danski fudbaler, kolabirao je na terenu tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu. Scene su bile uznemirujuće, a briga za Eriksena bila je prioritet svih prisutnih. Međutim, iako je praktično doživeo kliničku smrt, uz podršku medicinskog tima i brze reakcije, Eriksen je uspeo da preživi ovaj dramatičan trenutak tokom kog je i njegova supruga čak utrčala na teren.


Nakon ovog dramatičnog događaja, Eriksen je dobio medicinsku podršku, uključujući i ugradnju defibrilatora, kako bi mogao nastaviti svoju fudbalsku karijeru. Međutim, Eriksen se vratio na teren posle samo pola godine kao član Brentforda, a tačno 1100 dana od kada je praktično umro na terenu, našao se i u startnoj postavi danske reprezentacije ponovo na Evropskom prvenstvu. U prvoj utakmici protiv Slovenije, u 17. minutu, Eriksen je postigao gol, simbolično označavajući svoj povratak i hrabrost kojom je prevazišao prethodne izazove.

Ovaj povratak nije samo sportski trijumf, već i inspiracija i simbol nade za mnoge ljude širom sveta. Eriksenova hrabrost i upornost su postali inspiracija za mnoge, dok je njegov gol u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu bio emotivan trenutak za sve koji su pratili ovu priču.

 

BONUS VIDEO: