PROTIV OVOGA SE NIJE MOGLO: Evo kakvu TAČNO povredu ima Filip Kostić i KOLIKA GA PAUZA ČEKA


IZVOR: Republika - 18.06.2024 | 14:05


Imajući ovo u vidu bilo je jasno da je za njega EVRO 2024 završen.

Foto: www.profimedia.rs
PROTIV OVOGA SE NIJE MOGLO: Evo kakvu TAČNO povredu ima Filip Kostić i KOLIKA GA PAUZA ČEKA

Filip Kostić završio je učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, posle povrede zadobijene na startu takmičenja u prvom kolu Grupe C protiv Engleske! Danas tokom dana on je bio na lekarskim pregledima i vesti su loše. To je na konferenciji za medije pojasnio portparol FSS Milan Vuković.

- Filip je urađena magnetna rezonanca levog kolena. Ustanovljeno je parcijalno oštećenje spoljašnjeg kolateralnog ligamenta. Prognoze su takva da je potreban oporavak od 14 dana. Imajući to u vidu jasno je da je za Kostića završeno Evropsko prvenstvo. Ostaće još dva dana i odlazi iz kampa reprezentacije. O tome je obavešten njegov klub - rekao je Vuković.

Ovo znači da će selektor Stojković imati opciju manje po levoj strani, kako u napadu tako i u odbrani. Posebno će nedostajati Kostićeva prodornost, ali nema sumnje da će ostali saigrači moći da ga odmene. Pre svega Filip Mladenović, koji je upravo zamenio Filipa pri izlasku sa terena.

Foto: Republika

 

Podsetimo, krilni fudbaler je zadobio udarac nakon prljavog poteza Džuda Belingema, a Kostić je trpeo velike bolove pre nego što je morao da napusti teren. Kostić je tokom izlaska s terena pokazao veliku emotivnost, brisući suze i trljajući oči od bola. Navijači prisutni na stadionu u Gelzenkirhenu ispratili su ga aplauzom, dok je njegovo izlazak bio vidljiv i na video-bimu.

Već tada se moglo naslutiti da povreda Kragujevčanina nije bezazlena, međutim, tinjala je nada da će se oporaviti i pomoći ekipi u odlučujućim duelima sa Slovenijom i Danskom. 

BONUS VIDEO