SLAVIŠA STOJANOVIĆ ZA REPUBLIKU OTKRIO OPASNOSTI SLOVENACA: Evo na šta Piksi najviše treba da obrati pažnju!


IZVOR: Republika/S. J. - 18.06.2024 | 16:00


''Slovenija veoma kompaktna reprezentacija, sve što joj se ponudi iskorišćava''.

Foto: www.profimedia.rs
SLAVIŠA STOJANOVIĆ ZA REPUBLIKU OTKRIO OPASNOSTI SLOVENACA: Evo na šta Piksi najviše treba da obrati pažnju!

Reprezentacija Srbije se vratila na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine, ali njihov povratak nije bio onakav kakav su navijači očekivali. Iako su poraženi u prvoj utakmici od selekcije Engleske rezultatom 1:0, ''orlovi'' su pokazali hrabrost i odlučnost protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije

Srbija se sada okreće narednom izazovu protiv Slovenije. Utakmica se igra u četvrtak, 20. juna od 15.00 časova na Alijanc Areni u Minhenu. Slovenija, koju predvodi Matjaž Kek, pokazala je svoju opasnost remizirajući sa Danskom rezultatom 1:1. Ključni igrač slovenačkog tima je napadač Benjamin Šeško, čiji se potencijal pokazao na prethodnom meču. ''Orlovima'' će biti potrebna dobra priprema i koncentracija kako bi se suprotstavili ovoj opasnoj ekipi.

Nekadašnji trener Crvene zvezde,Slaviša Stojanović je za Republiku istakao da će ovo da bude veoma važna utakmica.

- Kao što se i ranije znalo, ovo će da bude veoma važna i teška utakmica za obe reprezentacije. Različiti su stilovi igre, odlučiće manje greške, tako da treba da se drži koncentracije svih 90 minuta i ona ko napravi manje grešaka, taj će da se veseli - naveo je Stojanović.

Potom je Stojanović detaljno analizirao igru Slovenaca i ukazao Piksiju na opasnosti koje poseduje ovaj nacionalni tim.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Slovenije

- To je veoma kompaktna reprezentacija, sve što joj se ponudi iskorišćava. Tu su Šeško, Stojanović i Šporar i u neku ruku i Karničnik na jednoj i Mlakar na drugoj strani. To su sve igrači koji napadaju prostor i traže dubinu i tu Slovenija mnogo ne komplikuje, odmah se traži dubina i napadanje prostora, tu stvaraju velike probleme, jer su mnogo brzi. Igraju dugim loptama koje idu u prostor, a ne na igrača. Napadaju prostor, Srbija na to treba da obrati pažnju i na utrčavanje iz drugog plana, gde trojica ili četvorica napadaju. Takođe i šut sa distance je veoma opasan, videli smo Šeška kako to radi. A među prostoru tu su Ješnik i Gnezda Čerin koji isto mogu da budu opasni sa distance - objasnio je nekadašnji trener crveno-belih.

Dotakao se i utakmice koju se Srbija odigrala protiv Engleske.

- Srbija je odigrala veoma dobro, osim ulaska u samu utakmicu. Posle je Srbija stvarala tempo, napadali su, imali su neke polu šanse. Falilo je malo više koncentracije. Na primer kod situacije kada je Tadić poslao pas Joviću, a on nije lepo primio. Trebalo je bolje da se upućuju centašutevi, da su bili agilniju u šesnaestercu, sigurno bi se postigao gol. Igrali su disciplinovano, odgovorno, pogotovu u drugom poluvremenu - zaključio je Slaviša Stojanović.

BONUS VIDEO