OSIM ŠTO JE VRHUNSKI FUDBALER POKAZUJE I DA JE VELIKI ČOVEK: Andrija Živković učinio veliku stvar za svoj Niš! (FOTO)


IZVOR: Republika/S. J. - 18.06.2024 | 16:20


Bravo Andrija.

Foto: Tanjug/AP
OSIM ŠTO JE VRHUNSKI FUDBALER POKAZUJE I DA JE VELIKI ČOVEK: Andrija Živković učinio veliku stvar za svoj Niš! (FOTO)

Reprezentacija Srbije se vratila na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine, ali njihov povratak nije bio onakav kakav su navijači očekivali. Iako su poraženi u prvoj utakmici od selekcije Engleske rezultatom 1:0, ''orlovi'' su pokazali hrabrost i odlučnost protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira.

Jedan od najboljih pojedniaca u nacionalnom timu Srbije je defnitivno Andrija Živković koji trenutno nastupa za grčki PAOK. Osim što je veliki profesionalac na terenu, pokazuje da je i van njega veliki čovek. Malo ko zna da je Živković svoje prve fudbalske korake napravio u niškom klubu Car Konstantin, koji se nalazi tik preko puta njegove rodne kuću u čuvenom naselju Bubanj. Andrija nije zaboravio svoj prvi klub i zajedno sa svojom porodicom donirao je novac kako bi se rekonstruisala zgrada uprave kluba.

Foto: Republika

Teren Car Konstantina

- Zgrada FK Car Konstantin napravljena je 1974. godine i već je krenula da popušta, a Andrija Živković je sa svojom porodicom donirao novac kako bi se ista obnovila. Ovo je veliki potez Andrije - istakao je za Republiku Miroslav Milivojević, predsednik FK Car Konstantin iz Niša.

POGLEDAJ GALERIJU

Živković se nalazi u Nemačkoj gde ga zajedno sa reprezentativcima očekuje naredni izazov protiv, a to je meč protiv Slovenije. Utakmica se igra u četvrtak, 20. juna od 15.00 časova na Alijanc Areni u Minhenu. Slovenija, koju predvodi Matjaž Kek, pokazala je svoju opasnost remizirajući sa Danskom rezultatom 1:1. Ključni igrač slovenačkog tima je napadač Benjamin Šeško, čiji se potencijal pokazao na prethodnom meču. ''Orlovima'' će biti potrebna dobra priprema i koncentracija kako bi se suprotstavili ovoj opasnoj ekipi.

BONUS VIDEO