TURCI SRAMNO UDARAJU PO SIMBOLU SRPSTVA! Porede njihov ZABRANJENI GEST sa Tadićeva TRI PRSTA!


IZVOR: Republika/ O.J. - 03.07.2024 | 14:44


Šta reći za ovakve pokušaje da se operu?

Foto: Printscreen/X/DAYI
TURCI SRAMNO UDARAJU PO SIMBOLU SRPSTVA! Porede njihov ZABRANJENI GEST sa Tadićeva TRI PRSTA!

Turska fudbalska reprezentacija je iznenadila mnoge plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a glavni junak njihove pobede od 2:1 nad Austrijom bio je dvostruki strelac Merih Demiral. Međutim, slavlje nakon postignutih golova izazvalo je veliki skandal zbog gesta koji je izveo, a koji je zabranjen u nekim evropskim zemljama.

Demiral je tokom slavlja izveo gest koji se naziva vučji pozdrav, a koji je povezan s ekstremno desničarskom organizacijom u Turskoj poznatom kao "Sivi vukovi". Ovaj potez je zabranjen u Austriji i Francuskoj zbog veza s ekstremistima i paravojnom formacijom koja je optužena za razna ubistva. U Nemačkoj, domaćinu prvenstva, ovaj gest nije zabranjen, ali je UEFA odmah pokrenula istragu zbog ponašanja čoveka koji je od sinoć heroj nacije.

Kada su to čuli, turski navijači su, kao i uobičajeno, burno reagovali odmah zauzevši stranu svog fudbalera, a način na koji pokušavaju da operu potez svog defanzivca je, pa - skandalozan.

 

 

Naime, na društvenim mrežama turske ličnosti na svojim nalozima sa mnogobrojnim pratiocima kače uz sliku Demirala i fotografiju Dušana Tadića, koji je pokazao na kameri tri prsta kada je Srbija izborila plasman na Evropsko prenstvo protiv Crne Gore.

Njihove reči glase: "UEFA licemerje! Kada je Tadić dao četnički pozdrav, nije bilo problema, ali kada je došlo do znaka `Sivog vuka`", simbola turskog, otvorena je istraga!"

Gest koji važi za simbol naše države od davnina porede s ispadom svog fudbalera koji je kasnije pokušao da se opere, izjavljujući da je ponosan što je Turčin i da je dobio želju da to uradi videvši mnogobrojne navijače na tribinama kako isto to čine.

Takođe imaju primedbe i na račun UEFA zbog ispada Belingema, koji se čak već nalazi pod istragom.

Šta reći za ovako nešto, zaista?

BONUS VIDEO: