PIKSIJEV ADUT IZ NEMAČKE POSTAO OTAC! Za sina izabrao MOĆNO SRPSKO IME! Inspiracija Vidovdan?! (FOTO)


IZVOR: Republika - 05.07.2024 | 17:08


Važan dan za srpskog reprezentativca.

Foto: Profimedia
PIKSIJEV ADUT IZ NEMAČKE POSTAO OTAC! Za sina izabrao MOĆNO SRPSKO IME! Inspiracija Vidovdan?! (FOTO)

Veljko Birmančević, reprezentativac Srbije u fudbalu, dobio je sina i dao mu ime Vidak!

Piksijev adut na tekućem EVRO2024 i napadač praške Sparte pohvalio se fotografijom sa naslednikom na mreži Instagram. Nizale su se čestitke u komentarima ispod objave srpskog fudbalera:

- Divnooo,nek je sa srecom rodjenje sina,nek je ziv i zdrav i uvek srecan,Mariji zelimo brz oporavak - glasi jedan od njih.

 

 

Vidak je staro srpsko ime i mnogi ga svojoj deci daju jer izvedeno od Vidovdana, jednog od najvećih datuma u istoriji našeg naroda. 

S druge strane, za ime Vidak kaže da je staro slovensko ime i vodi poreklo od osnove reči "videti", a znači - "onaj koji vidi i zna". Mnogi smatraju da je ovo ime nastalo od latinske reči "vita", što u prevodu znači "život".

Inače, Veljko Birmančević slovi za velikog patriotu što je u više navrata isticao. Nedavno je uoči meča na EVRO2024 citirao slavnog srpskog vojskovođu Živojina Mišića, ali se o njegovom privatno životu ne zna puno. Tek ponekad objavi fotografiju sa svojom izabranicom Marijom za koju kaže da mu je velika podrška u životu.

Birmančevićev profil na Instagram krasi i jedna izreka Svetog Jovana Zlatoustog, posle koje se zaključuje i da je verujući čovek.

- Ne izbegavaj Crkvu, nema u svetu ništa jače od nje. Ona je tvoja nada, u njoj je tvoje spasenje.

BONUS VIDEO