RONALDOV EVRO ZA ZABORAV! Prvi VELIKI TURNIR bez gola, SUZE, i na kraju - UTEHA!


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 09:13


Neslavan kraj slavnog fudbalera.

Foto: www.profimedia.rs
RONALDOV EVRO ZA ZABORAV! Prvi VELIKI TURNIR bez gola, SUZE, i na kraju - UTEHA!

Putovanje Kristijana Ronalda na EVRO 2024 završilo se neočekivano, označavajući prvi put u njegovoj karijeri da nije postigao gol na velikom turniru. Uprkos visokim očekivanjima, portugalska zvezda suočila se sa nizom dramatičnih momenata, uključujući promašen jedanaesterac i dirljiv prikaz emocija tokom nokaut faze protiv Slovenije. Njegova emocionalna vožnja nastavila se kada je postigao jedanaesterac protiv Francuske, samo da bi Portugal na kraju ispao iz turnira.

Kako je poslednji zvižduk odjeknuo, Ronaldo, sa 39 godina, nije prolivao suze zbog svog odlaska već je umirivao svog saigrača, 41-godišnjeg Pepea, koji je bio vidno potresen. Njihovo razočaranje pojačalo je i to što je Žoao Feliks pogodio stativu i nenamerno gurnuo Francusku u polufinale u meču koji nije ponudio mnogo uzbuđenja za gledaoce.

"Fudbal je surov... i tuga je deo toga", rekao je Pepe, priznajući emocionalni teret igre. "Naš cilj je bio da pobedimo za našu zemlju i donesemo radost našem narodu. Pobedili smo pre pet dana iz jedanaesteraca, a sada smo izgubili iz jedanaesteraca. To je surovo", rekao je Pepe.

Ovaj evropski šampionat označava kraj jedne ere za portugalsku megazvezdu, koja se takmičila na svom šestom kontinentalnom turniru, ali će je pamtiti iz drugačijih razloga. Uprkos brojnim prilikama, uključujući jedanaesterac i sedam slobodnih udaraca sa obećavajućih pozicija, Ronaldo nije uspeo da nađe put do mreže, propustivši pet izglednih prilika od 23 pokušaja. To, dakle, označava završetak njegove karijere na Evropskom prvenstvu, koja datira još od 2004. godine. Bitno je napomenuti da Ronaldo i Pepe neće moći da nadmaše rekord najstarijeg strelca u istoriji EP, titule koju drži hrvatska legenda Luka Modrić, koji je postigao gol sa 39 godina i 289 dana.

Iako se Ronalduvo putovanje na EVRO 2024 možda nije završilo kako je on želeo, ali ostavlja iza sebe veliko nasleđe i dostignuća. Uprkos suši u golovima, on ostaje najbolji strelac u istoriji Evropskog prvenstva sa 14 golova, ispred Mišela Platinija, koji ima devet. Takođe, Ronaldo drži rekorde za najviše nastupa (30), najviše postignutih jedanaesteraca (tri) i najviše odigranih minuta (2639) u istoriji Evra, čime potvrđuje svoj status dominantne sile u istoriji turnira.

BONUS VIDEO