MLAD NAS JE NAPUSTIO: Fudbalska zajednica zavijena u crno


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 13:00


Bio je pravi talenat.

Foto: pixabay.com
MLAD NAS JE NAPUSTIO: Fudbalska zajednica zavijena u crno

Egipatski fudbal je izgubio jednog od svojih mladih talenata, Ahmeda Refata, koji je preminuo u 31. godini nakon duge borbe za život. Njegova smrt je šokirala javnost i ostavila fudbalsku zajednicu u tuzi.

Refat je preminuo nakon što je pao tokom duela egipatskog šampionata između Modern Fjučura i Al Itihada u martu ove godine. Iako je u jednom trenutku pokazivao znake oporavka, jutro njegove smrti je bilo kobno. Ova tužna vest je potresla mnoge, posebno njegove saigrače, prijatelje i navijače.

Jedan od najpoznatijih egipatskih fudbalera, Mohamed Salah, uputio je poruku podrške preko društvenih mreža. Njegove reči - "Neka Bog podari strpljenje njegovoj porodici i svim njegovim najmilijima" - odražavaju duboku tugu koju je osećala fudbalska zajednica povodom gubitka ovog mladog talenta.

Refat je tokom karijere ostavio trag u egipatskom fudbalu, sa sedam nastupa za nacionalni tim Egipta. Igrao je za klubove poput ENPPI, Zamalek, Al Itihad, Al Masri i Modern Sport pre nego što je stigao u Modern Fjučur. Njegova strast i predanost fudbalu su ga učinile voljenim među navijačima i cenjenim među kolegama.

Ahmed Refat će biti upamćen kao talentovan fudbaler čiji je život prerano okončan. Njegova smrt je podsetnik na krhkost života i ostavlja prazninu u egipatskom fudbalu. Neka njegova porodica, prijatelji i navijači pronađu snagu da se nose sa ovim gubitkom. Ahmed će zauvek ostati u sećanju kao svetla tačka egipatskog fudbala.

BONUS VIDEO