ODE JOŠ JEDAN MAĐIONIČAR U PENZIJU: Posle Krosa i on je rekao zbogom fudbalu!


IZVOR: Republika/S. J. - 07.07.2024 | 17:04


Španac okačio kopačke o klin.

Foto: www.profimedia.rs
ODE JOŠ JEDAN MAĐIONIČAR U PENZIJU: Posle Krosa i on je rekao zbogom fudbalu!

Tijago Alkantara, jedan od najtalentovanijih španskih veznih fudbalera u 21. veku, nedavno je objavio kraj svoje igračke karijere u 33. godini. Ovaj neočekivani potez izazvao je iznenađenje među ljubiteljima fudbala širom sveta, ali je bio posledica brojnih povreda koje su ga sprečile da pokaže svoj pun potencijal čak i u poslednjem klubu, Liverpulu.

Foto: Profimedia

Tijago Alkantara

Tijagova fudbalska karijera započela je u Barseloni, gde je proveo sedam godina pre nego što je prešao u Bajern Minhen. U ovom minhenskom klubu, Tijago je doživeo svoje najbolje igračke dane, ističući se kao ključni kreativac i "plejmejker" tima. Nakon sedam uspešnih godina u Bajernu, prešao je u Liverpul, gde su ga povrede sprečile da pokaže svoj pun potencijal, ali je ipak ostavio dubok trag svojim igrama na terenu.

Tokom svoje karijere, Tijago je osvojio impresivan broj trofeja, uključujući dva puta Ligu šampiona - jednom sa Barselonom i drugi put sa Bajernom. Takođe, može se pohvaliti sa sedam osvojenih titula u Bundesligi, četiri u La Ligi, četiri Kupa Nemačke, dva Kupa Španije i još mnogo drugih trofeja, čime je ukupno sakupio 32 klupska trofeja tokom svoje karijere.

Tijago Alkantara je definitivno ostavio dubok trag u svetu fudbala, a njegova odluka da završi karijeru u 33. godini neće umanjiti njegovu fudbalsku zaostavštinu. Navijači širom sveta će zauvek pamtiti njegove majstorije na terenu i doprinos uspesima njegovih timova. Posle Tonija Krosa još jedan mađioničar odlazi u penziju. Ova odluka sigurno je šokirala mnoge, a ujedno i rastužila. Uživali smo u fantastčnim potezima Španca koji je poreklom Brazilac.

BONUS VIDEO