CSKA RUTISNKI PROTIV PARTIZANA: Zoran Tošić na kraju golom začinio ovaj bratski susret!


IZVOR: Republika/S. J. - 07.07.2024 | 20:32


Crno-beli doživeli još jedan poraz.

Foto: FK Partizan
CSKA RUTISNKI PROTIV PARTIZANA: Zoran Tošić na kraju golom začinio ovaj bratski susret!

Fudbaleri Partizana izgubili su od CSKA Moskve rezultatom 3:0 u okviru poslednjeg meča Bratskog kupa u Rusiji. Strelci za Armejce bili su Musaev u trećem, Kelven u 51. minutu i Zoran Tošić u 87. minutu. Moskvoljani su ukazali na greške Aleksandru Stanojeviću pre početka Superlige Srbije i duela sa Dinamom Kijevom u okviru kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Na početku meča na VEB areni, desni bek Partizana Marko Živković doživeo je nezgodnu povredu već u 10. sekundi, što je bio šok za njegov tim. Ubrzo je morao napustiti teren, a zamenio ga je Aleksandar Filipović. Uprkos ovom gubitku, domaćin je uspeo da povede već u 3. minutu, kada je Tamerlan Musajev postigao gol za CSKA, iskoristivši lošu reakciju odbrane crno-belih.

Okvirno 25. minuta u meču, Partizan je počeo da se oslobađa i da igra onako kako je trener Stanojević očekivao. U 27. minutu, tim je bio blizu izjednačenja, kada je lopta prošla kroz peterac i završila na stativi, nakon centaršuta Antića. Nažalost, Nemanja Nikolić nije uspeo da iskoristi nastavak akcije, budući da je njegov pokušaj blokiran.

Na poluvremenu, Mateus Saldanju je zamenio Đorđe Jovanović, dok je priliku na golu dobio Miloš Krunić. Drugo poluvreme započelo je slično kao i prvo, sa ranim golom za CSKA. Musajev je iskoristio prostor i vreme koje je imao pred sobom da postigne drugi gol za svoj tim, nakon što je Krunić odbranio njegov prvi pokušaj. Kelven je bio brži od odbrane i uspeo je da sprovede loptu u mrežu.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević u nastavku je pružio šansu igračima poput Alekse Jankovića, Ibrahima Zubairua, Leonarda Ovusua i Bojana Kovačeviću, ali to nije donelo značajnije promene u igri tima. U finišu meča, bivši igrač CSKA i Partizana, Zoran Bambi Tošić, zaigrao je za moskovski tim i bio je specijalni gost na meču. Upravo je njemu domaći tim priredio treći gol u 90. minutu, nakon sjajne akcije ekipe Marka Nikolića.

 

PARTIZAN - CSKA MOSKVA 0:3 (0:1)

 

Sudija: Pavel Šadihanov. Strelci: Musaev 3, Kelven 51, Tošić 87.

CSKA: Akinfeev (od 57 . Torop), Kelven (od 75. Gajić), Diveev, Roša, Moizes, Krugovoj, Zdjelar, Obljakov, Fajzulaev, Musaev (od 81. Bistrović), Čalov. (od 46. Žamaletdinov)

PARTIZAN: Stevanović (od 46. Krunić) - Živković (od 8. Filipović), Marković, Mujakić, Antić - Arijaga (pd 70. Ovusu), Šćekić (od 85. Baždar) - Goh (od 57. Zubairu), Trifunović (od 57. Janković), Nikolić (od 57. Natho) - Saldanja.

 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90. minut - KRAJ UTAKMICE!

87. minut - GOL! Nakon lepe akcije CSKA, Mulov je proigrao Tošića koji je smestio loptu u mrežu.

86. minut - Ušao je Samed Baždar umesto Aleksandra Šćekića.

77. minut - Milan Gajić na terenu umesto Kelvena, strelca drugog gola za CSKA.

75. minut - Težište igre prevashodno je na polovini Partizana, ali već desetak minuta nema opasnih napada Armejaca.

70. minut - Na terenu je i Leonard Ovusu umesto Arijage. Ušao je i Bojan Kovačević, a deluje da je zamenio Svetu Markovića.

65. minut - Još jednom je Čalov pretio golu Partizana. I opet je glavom bio u šansi, ali sada je njegov pokušaj završio pored leve stative gola Miloša Krunića. 

60. minut - Dobri potezi Zubairua. Prvo je Nigerijac ukrao loptu na sredini terena, onda uputio savršenu dijagonalu i pasom od tridesetak i kusur metara promenio stranu. Nakon tog napada Janković je iznudio korner, ali nisu crno-beli mnogo napravili od Nathovog centaršuta.

57. minut - Na terenu su Natho, Janković i Zubairu umesto Nikolića, Trifunovića i Goha. Nigerijski napadač debituje za crno-bele.

56. minut - Imali su fudbaleri CSKA dva kornera posle gola koji su postigli u 52. minutu.  Srećom po izabranike Aleksandra Stanojevića, sada su se uspešno odbranili, tako da je na semaforu ostalo 2:0. 

51. minut - GOL! Izašli su fudbaleri Partizana u presing, ali su igrači CSKA prelako izneli loptu. Musaev je namučio Krunića udarcem koji je rezervista crno-belih skinuo, ali je na odbitak natrčao Kelven. 

46. minut - Dve promene je napravio Aleksandar Stanojević na poluvremenu. U svlačionici su ostali Saldanja i Stevanović, pa će drugo poluvreme igrati Đorđe Jovanović, dok će na golu biti Miloš Krunić. 

Prvo poluvreme:

45. minut - KRAJ PRVOG DELA!

45. minut - Imao je Partizan novu priliku kada je nakon centaršuta Antića, Šćekić je šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

40. minut - Oba tima pokušavaju da već na svojoj polovini rašire guste protivniččke redove, međutim disciplinovana defanziva lišila nas je uzbuđenja u prethodnih nekoliko minuta.

38. minut - Dobro se kretala lopta u napadu CSKA, ali je on prekinut jer je lopta pogodila Fajzulaeva u ruku. 

27. minut -  Antić je izveo slobodan udarac poslavši loptu sa desnog boka u šesnaesterac. Marković je pokušao da uputi šut, ali je promašio loptu koja je potom pogodila stativu. Usledio je popravni preko Nikolića, ali su Moskovljani uspeli da se odbrane.

23. minut - Odlična šansa za CSKA. Krugovoj je iskoristio pasivnu reakciju Trifunovića i neometano uputio centaršut sa levog krila. Usledio je udarac glavom čalova u bliži ugao, ali je Stavanović odličnom reakcijom sprečio domaćina da udvostruči prednost.

20. minut - Uspostavio je Partizan kontrolu utakmice, dobro crno-beli stoje na sredini terena, trenutno je na snazi jedan miran period igre. 

14. minut: Atmosfera na stadionu u ruskoj prestonici je fenomenalna. Pesma ne jenjava, te je utisak da se radi o znatno važnijoj utakmici od prijateljske.

8. minut - Šutirao je Goh sa više od 20 metara, ali je lopta pogodila svega spoljni deo mreže. 

6. minut - Živković je doživeo peh i utakmica je prekinuta da mu bude ukazana pomoć. Bek Partizana je ostao kraj aut linije i ne deluje da će moći da nastavi utakmicu. Umesto njega ušao je Aleksandar Filipović.

3. minut - GOL! Loš početak Partizana. Već u prvom minutu CSKA je poveo, pogotkom Musaeva. Pogotku je prethodila loša intervencija odbrane Partizana, vezista CSKA je otvorio stopalo i savladao Stevanovića.

Utakmica je počela!

Prethodno, CSKA je ubedljivo savladao OFK Beograd rezultatom 4:0, nakon čega su Romantičari odolevali do 35. minuta, ali su Moskovljani zatim postigli tri gola i srušili sve nade protivnika. Zanimljivo je da je bivši igrač Partizana, Milan Gajić, postigao jedan od pogodaka.

Partizan je prethodno odigrao meč sa Dinamom iz Moskve i slavio posle penala, gde je rezultat nakon 90 minuta igre bio 2:2. Ovo je bila treća letnja provera za Partizan, nakon poraza od Brava 1:2 u Sloveniji.

Trener Stanojević najavljuje promene u startnoj postavi, gde će golman Jovanović ustupiti mesto Stevanoviću, dok će se u timu naći i Živković umesto De Medine, Šćekić umesto Ovusua, Nikolić umesto Zahida, i Trifunović umesto Kalulu. S obzirom na sjajnu partiju Jovanovića u prethodnoj utakmici, ova odluka izaziva pažnju navijača.

BONUS VIDEO