"REPUBLIKA" SAZNAJE! Zvezda podnela ZAHTEV za vraćanje TITULE iz 1986!


IZVOR: Republika/B.S. - 07.07.2024 | 20:01


Na Marakani rešili da im se vrati oduzeto.

Foto: Starsport
"REPUBLIKA" SAZNAJE! Zvezda podnela ZAHTEV za vraćanje TITULE iz 1986!

Najtrofejniji srpski klub Crvena zvezda je, kako "Republika" saznaje, pokrenula inicijativu da joj se pripiše titula iz 1986.godine!

Pošto je dobila spor u kome joj je vraćena titula iz 1946. godine, šampion Superlige je odlučio da napravi novi korak i ispravi nepravdu, koja joj je naneta oduzimanjem pehara tačno četiri decenije posle tog šampionata!

Sporna titula je ona iz 1986.godine. Tada je Crvena zvezda, posle čuvenog Šajberovog kola, predstavljala Jugoslaviju u Kupu šampiona. Međutim, stariji poznavaoci fudbala se sećaju da je taj trofej dodeljen Partizanu, pod krajnje čudnim okolnostima.

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

Tim povodom oglasili su se iz tabora srpskog šampiona, saopštenjem u kome se kaže:

- Podnosimo zahtev za vraćanje titule iz 1986. i sutra ćemo i zvanično pustiti zahtev ka FSS. Zvezda je kao legalni šampion odlukom FSJ i UEFA igrala Kup Šampiona, da bi dve godine potom ta titula bila oteta Zvezdi odlukom Suda udruženog rada - piše u zvaničnom saopštenju crveno-belih.

Podsetimo, rukovodstvo Crvene zvezde su priznanje titule iz 1946. zatražili na osnovu argumenta da je klub bio prvak na završnom turniru Srbije u okviru kvalifikacija za prvenstvo Jugoslavije, usput se pozivajući na to da je titula iz iste godine priznata u Hrvatskoj splitskom Hajduku koji je bio najbolji u toj republici te sezone.

Istrajali su u toj nameri i sada su rešeni da isprave još jednu nepravdu, koja im je naneta.

BONUS VIDEO