PARTIZAN DELI PASOŠE DA ZADOVOLJI PROPISE: Evo šta se STVARNO KRIJE iza "borbe za poštovanje zakona" u ratu sa FSS i Zvezdom


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 08.07.2024 | 11:59


Crno-belima nema ko da igra "bonus igrača".

Foto: FK Partizan
PARTIZAN DELI PASOŠE DA ZADOVOLJI PROPISE: Evo šta se STVARNO KRIJE iza "borbe za poštovanje zakona" u ratu sa FSS i Zvezdom

Novi raskol u srpskom fudbalu i to zbog mladih igrača. U trenutku kada svi kukamo kako nam je reprezentacija doživela krah na Evropskom prvenstvu i kako strepimo za budućnost našeg fudbala jer nema adekvatnih naslednika, podigla se bura oko "bonus igrača". Naime, Fudbalski savez Srbije rešio je da poveća kvotu sa jednog na dva obavezna "bonus igrača" u startnoj postavi, što će u sezoni pred nama značiti dva diomaća fudbalera mlađa od 1. januara 2002. godine. I tok FSS tvrdi da se odluka temelji na analizi i konsultacijama sa stručnjacima i predstavnicima klubova u zajedničkom interesu, Partizan je jedini digao glas.

Crno-beli se bune jer navodno nije ispoštovana zakonska procedura koja nalaže da se pravila za sezonu u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije ne smeju menjati do 40 dana pre početka. Međutim, svi klubovi sem crno-belih su očigledno dali zeleno svetlo, pa se postavlja pitanje šta se to u Humskoj razikuje?

Odgovor je krajnje jasan - Partizan nema dovoljno kvalitetnih domaćih igrača koji mogu da budu "bonusi"! Koliko je Partizan u problemu sa kvalitetnim bonus igračem svedoči to što za Ibrahima Zubairu, igrača tek pristiglog u Himsku, traže da dobije srpsko državljastvo kako bi se računao kao domaći igrač, odnosno "bonus" u Superligi. Doduše, fudbaler iz Gane bi i mogao da dobije srpski pasoš jer je gotovo dve godine u srpskom fudbalu budući da je nastupao za Jedinstvo sa Uba.

Foto: FK Partizan

Udario na iskusnog Tošića: Ibrahim Zubair protiv CSKA

Ovakav potez je očigledno bio neophodan. Tačnije, imaju ih crno-beli desetak na plasnom spisku, ali samo Samed Baždar ima kvalitet da zasluženo bude u prvoj postavi a ne zato što mora. Svi istali, bili bi baš to, iznuđeno rešenje, ako bi moralo da imaju dva bonusa, a Zubair ne dobije pasoš. A Baždar je jedan od najtraženijih fudbalera Partizana i ako on napusti klub ruke će praktično biti vezane.

BONUS VIDEO