ANDALUZIJSKI SIN ČIJI JE KVALITET OSPORAVAN: Bogata klupska karijera, ali reprezentativna ne toliko!


IZVOR: Republika/S. J. - 08.07.2024 | 14:30


Legenda Sevilje zaslužila veće poštovanje.

Foto: Profimedia
ANDALUZIJSKI SIN ČIJI JE KVALITET OSPORAVAN: Bogata klupska karijera, ali reprezentativna ne toliko!

Reprezentacija Španije sutra od 21.00 čas igra polufinalni meč Evropskog prvenstva protiv selekcije Francuske. Ovo je drugo uzastopno polufinale na evropskoj smotri za ''furiju'', a ovog puta će dati sve da se plasiraju u finale. Na prošloj evropskoj smotri su ispali od Italije, koja se kasnije popela na krov Evrope.

Jedan od aduta Luisa de la Fuentea koji je godianam osporavan i koji je zaslužio veću pažnju jeste Heusus Navas. Andaluzijski sin, legenda i kapiten Sevilje, čija ljubav prema klubu nije sporna, zaslužio je veće poštovanje fudbalske javnosti. Često je osporavan, a to pokazuje činjenica da mu je ovo tek drugo Evropsko prvenstvo, a takođe, bio je učesnik samo jednog Svetskog prvenstva, onog u Južnoj Africi kada su Španci bili prvaci Sveta.

Foto: Profimedia

Prvaci sveta: Serhio Ramos i Hesus Navas

Nacionalni tim Španije je na poziciji desnog beka imao godinama unazad Žordija Albu, Alvara Arbelou i u poslednje vreme takođe osporavanog Danija Karvahala. Navas je čitavu karijeru proveo u Sevilji, osim jednog perioda u Mančester sitiju od 2013. do 2017. godine. Nesumnjivo je da poseduje izuzetan kvalitet i da je možda čak bolji i od Albe, a sigurno kvalitetniji od Arbeloe. Međutim, svesni smo da fudbal piše romane, pa je tako Navas pod stare dane postao neizostavni reprezentativac Španije, ali sada u senci Karvahala.

Gledaćemo Navasa protiv Francuza, pošto je Karvahal suspendovan zbog crvenog kartona protiv Nemaca. Imaće kapiten Sevilje jako težak zadatak, a to je da zaustavi Kilijana Mbapea, koji istina nije ništa pokazao na ovom prvenstvu, kao i čitava Francuska. 

BONUS VIDEO