SRBIJA SPALA NA NIKAD NIŽE GRANE: Ovo je neverovatno, sada su naše društvo Barbados, Samoa, Trinidad i Tobago


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 08.07.2024 | 15:54


Neverovatno šta mi sebi dopuštamo sve ove godine.

Foto: Starsport
SRBIJA SPALA NA NIKAD NIŽE GRANE: Ovo je neverovatno, sada su naše društvo Barbados, Samoa, Trinidad i Tobago

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila još jedno veliko takmičenje eliminacijom s Evropskog prvenstva već posle grupne faze. Dva boda, uz jedan postignut gol razočarali su sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji i sve kojima je Srbija u srcu. Međutim, neuspeh u kontinuitetu povlači i druge posledice.

Naime, posle šest godina igranja u dresovima proizvođača "Puma" "orlovi" će uskoro dobiti novo perje jer ugovor sa "Pumom" ističe 31. decembra 2024, ali izgledno sa grbom znato manje poznate kompanije "Kapeli sport". U pitanju je američki proizvođač sportske opreme nastao 2011, koji je, prema informacijama do kojih je došla Republika, ponudio neverovatno veliki novac da obuče fudbalere Srbije. Istina, na međunarodnom tenderu je interesovanje pokazalo sedam proizvođača, ali je ponuda Kapelija zasad najunosnija.

Tako se vrlo lako može desiti da posle "Adidasa", "Lota", "Najkija", "Umbra" i "Pume" dobijemo i šestog različitog tehničkog sponzora od 2002. I to kakvog. Osim što je firma osnovana u Americi 2011, lako je proverljivo ko su reprezentacije koje su u opremi "Kapeli sporta". A u pitanju su sve svetske velesile - Trinidad i Tobago, Sent Kits i Nevis, Barbados, Američka Samoa i Liban.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TTFA (@ttfafootball)

 

Istina, "Kapeli" jeste sponzor i američke MLS lige, u kojoj brojni klubovi nose tu opremu, ali nedostatak velike selekcije baš i nije preporuka. A lako se može desiti da im mi budemo prvi veliki klijent. Prema informacijama iz izvora dobro upućenog u dešavanja u FSS, sve je moguće, ali još ništa nije gotovo.

Srbija nije ništa još izabrala ništa. U toku je međunarodni tender na koji se javljaju svi koji su zainteresovani da budu sponzori FSS. Do sada je interesovanje pokazalo sedam svetskih kompanija. Izvršni odbor će na osnovu ponuda odlučiti sa kojom firmom će savez potpisati ugovor - rekao je naš izvor blizak FSS, a onda indirektno potvrdio da gde ima dima može biti i vatre:

- "Kapeli" je postao sponzor za sudije, po prvi put u istoriji FSS ima sponzorstvo za sudijsku opremu. Oprema je vrhunska. Uostalom, sponzori su MLS lige. Najvažije je da sponzori donose novac.

BONUS VIDEO