OZBILJNE KAZNE ZA SRPSKE KLUBOVE: Iznosi su milionski


IZVOR: Republika - 08.07.2024 | 18:25


Moraju da paze šta rade.

Foto: Jelena Grlić
OZBILJNE KAZNE ZA SRPSKE KLUBOVE: Iznosi su milionski

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je na nedavnoj sednici donela odluke o kaznama protiv nekoliko fudbalskih klubova, a sve na osnovu izveštaja Evropske fudbalske asocijacije UEFA. Naime, FK "Tekstilac" Odžaci, GFK "Dubočica" Leskovac i OFK "Vršac" su kažnjeni zbog sumnje da su ugrozili integritet fudbalskih utakmica Prve lige Srbije.

FK Tekstilac Odžaci je kažnjen efektivnom novčanom kaznom od 8.000.000 dinara i oduzimanjem šest bodova, uslovno na dve godine. Slična kazna je izrečena i GFK Dubočica Leskovac, dok je OFK Vršac kažnjen novčanom kaznom od 1.000.000 dinara. Ove odluke su donete na osnovu pisanih informacija koje su stigle od strane nadležnih organa UEFA, a predstavljaju ozbiljan korak u očuvanju integriteta fudbalskih takmičenja.

Pored ovih kazni, Disciplinska i etička komisija FSS donela je i odluku o kazni prema FK Novi Pazar. Naime, ovom klubu je određeno da odigra dve prvenstvene utakmice bez prisustva publike zbog slabe organizacije utakmice sedmog kola plej-auta protiv Radničkog iz Niša 24. maja. Ovakva odluka pokazuje da FSS ozbiljno pristupa svakom prekršaju i da ima nultu toleranciju prema nepravilnostima u organizaciji fudbalskih susreta.

Ove odluke Disciplinske komisije FSS imaju za cilj da očuvaju integritet fudbalskih takmičenja u Srbiji i da osiguraju poštovanje sportskih pravila i fer-pleja na terenu. Nadamo se da će ove kazne poslužiti kao primer drugim klubovima da poštuju etičke principe fudbala i da se takvi prekršaji neće ponoviti u budućnosti.

 

BONUS VIDEO