DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Evo koliko je Piksi inkasirao za ove tri godine na klupi Srbije!


IZVOR: Republika/S. J. - 11.07.2024 | 20:25


Masna cifra.

Foto: www.profimedia.rs
DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Evo koliko je Piksi inkasirao za ove tri godine na klupi Srbije!

Dragan Stojković Piksi, po svemu sudeći, ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali ne pod uslovima koje je dogovorio pre EVRO 2024. Debakl u Nemačkoj, kada su "orlovi" završili nastup već u grupnoj vazi on će platiti kroz platu, iako je insistirao i potpisao novi ugovor pred Evropsko prvenstvo, baš do 2026. godine. Sada će to biti tema sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, odnosno smanjenje njegove plate.

- Piksijev ugovor, odnosno smanjenje njegove plate, biće jedna od tema sutrašnje sednice IO FSS. Biće kako članovi budu odlučili - rekao je izvor Republike dobro upućen u dešavanja u FSS, bez da potvrdi ili demantuje spekulacije da je u pitanju iznos od 1,4 miliona evra.

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

Piksi je seo na klupu Srbije u martu 2021. godine i od tada je obezbedio plasman na dva uzastopna velika takmičenja i A diviziju Lige Nacije. Međutim, Stojković nije opravdao očekivanja, pa je na Svetskom prvenstvu 2022. godine i ovom Evropskom nije ostavrio nijednu pobedu, već je zabeležio dva remija i tri poraza, a poslednji put kada je Srbija pobedila na nekom velikom takmičenju bilo je na Svetskom šampionatu u Rusiji 2018. i trijumfa nad Kosta Rikom 1:0.

Piksi je za ove tri godine na kormilu Srbije preko 7.5 miliona evra, što preko plata, što preko nagrada i bonusa. Pozamašna suma, zar ne? Podsetimo, iako je Piksijev ugovor poslovna tajna, pa samim tim i visina plate, u javnosti se uveliko spekuliše o iznosu od 1,4 miliona evra. Sada, kada bude rezova, za očekivati je da to bude značajno manji iznos.