NEVEROVATAN PODATAK! KAD ŠPANCI UĐU U FINALE, ODMAH ZNAJ DA JE GOTOVO: Od borbe za TROFEJ protiv njih možeš samo da se POZDRAVIŠ


IZVOR: Republika/ O.J. - 15.07.2024 | 09:30


Niz je počeo od Zidana, a sinoć se nastavio

Foto: Tanjug/AP
NEVEROVATAN PODATAK! KAD ŠPANCI UĐU U FINALE, ODMAH ZNAJ DA JE GOTOVO: Od borbe za TROFEJ protiv njih možeš samo da se POZDRAVIŠ

Nakon punih mesec dana, Evropsko prvenstvo u fudbalu je završeno. Slobodno se može reći da su se u velikom finalu sastale selekcije Španije koja je najviše pokazala tokom turnira i Engleska koja se nekako provlačila sve do završne borbe, ali je ipak na Olimpijskom stadionu u Berlinu fudbal pobedio i slavila je selekcija koja igra fudbal za oči i za dušu.

Apsolutni heroj "crvene furije" bio je Mikel Ojarzabal, iako je priznanje za najboljeg igrača meča otišlo u ruke Nika Vilijamsa. Napadač Real Sosijedada je na sjajan način četiri minuta pre kraja meča kombinovao sa Kukureljom matiravši Pikforda za potpuno zasluženi trijumf.

Međutim, ovakav ishod meča nije bio ništa novo i već pre meča se moglo sa sigurnošću reći ko će postati novi kralj Evrope, a razlog tome je što Španci, ni reprezentativno, ni klupski, pazite sad, nisu izgubili niti jedno finale još od 2002. godine i Zidanovog gola Leverkuzenu!

Od tada su se 27 puta našli u borbi za trofej i svaki put su izlazili iz nje radosniji. Bilo je tu svakakvih pobeda, ali su na novi trofej za nacionalni tim morali da čekaju 12 godina. Posle furiozne četiri godine (2008-2012) kada su osvojili sve - dva Evropska i jedno Svetsko prvenstvo, morali su da se zadovolje klupskim fudbalom u Ligi šampiona i Ligi Evrope gde su dominirali Real Madrid i Sevilja, uz još jednu titulu Barse u najelitnijem takmičenju, sve do sinoć kada je "furija" u velikom stilu upisala i sedmu pobedu na EVRO 2024 i okitila se četvrtom titulom kontinentalnog šampiona.

Španci jednostavno umeju da igraju finala.

BONUS VIDEO: