APSOLUTNA LEGENDA: Osvojio Evropsko prvenstva sa Španijom, a bio je deo tima kada je '''furija'' bila prvak 2012. godine!


IZVOR: Republika/S. J. - 15.07.2024 | 21:23


Često osporavan, ali je prava legenda španskog fudbala.

Foto: Tanjug/AP
APSOLUTNA LEGENDA: Osvojio Evropsko prvenstva sa Španijom, a bio je deo tima kada je '''furija'' bila prvak 2012. godine!

Andaluzijski sin, kako ga često nazivaju, Hesus Navas je sigurno jedan od podsenjenijih fudbalera današnjice. Sa 38 godina na leđima, kapiten Sevilje igra na vrhunskom nivou, a to je pokazao i na prethodnom šampionatu Starog kontinenta, ali i godinama unazad igrajuću Sevilju, Mančester siti i Španiju.

Foto: Profimedia

Hesus Navas

Španci su sinoć osvojili Evropsko prvenstvo pobedivši Englesku sa 2:1. ''Furija'' je asolutno zaslužila da bude šampiona Evrope, igrali su najbolji fudbal, a Navas je jedini iz ove generacija koji je bio deo tima koji se 2012. popeo na krov Starog Kontinetna. On je zaista velika legenda španskog fudbala i neizostavni deo Sevilje, međutim, sigurno će posle ovog šampionata reći zbogo nacionalnoj selekciji, sa stilom.

Foto: Profimedia

Prvaci Evrope 2012: Hesus Navas i Serhio Ramos

Navas je toliko osporavan u prošlosti. Debitovao je za Španiju 2009. godine, a ovo mu je tek drugi put da igra na Evropskom prvenstvu, a na Svetskom šampionatu igrao je samo jednom i to kada su Španci bili prvaci 2010. godine. To jeste neverovatan podatak, ali su prehodni selektori pravili velike greške što ga nisu zvali, jer ima izuzetan kvalitet, a pogootvu tada kad je bio mlađi.

Foto: Profimedia

Prvaci Sveta 2010: Hesus Navas i Serhio Ramos

Legendarni Navas je veran svojoj Sevilji, imao je kratku epizodu u Mančester sitiju od 2013. do 2017. godine, ali onda se vratio u svoju Andaluziju kako bi pisao istoriju. Za Sevilju je zabeležio 690 nastupa i postigao 39 golova. Živa je legenda ovog kluba, kao reprezentacije Španije. 

BONUS VIDEO