NIKOLI UMESTO SVADBE SPREMAMO SAHRANU: Ubijeni policajac igrao fudbal i pravio velike planove za budućnost


IZVOR: Republika / R. V. B. - M. V. B. - 18.07.2024 | 14:52


Juče sam ga video, izašao je sa devojkom na ručak. Otac mu je bolestan, ne znam kako će podneti ovo, kažu Krsmanovićevi prijatelji iz FK 14. oktobar iz Draginca.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook
NIKOLI UMESTO SVADBE SPREMAMO SAHRANU: Ubijeni policajac igrao fudbal i pravio velike planove za budućnost

Policajac Nikola Krsmanović (34) ubijen je noćas u Loznici dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen u Loznici pucnjima iz pištolja dok su izlazili iz vozila. Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Ovaj teroristički čin, kako se deklariše svirepo pucanje na policajce Srbije na dužnosti, potreslo je celu zemlju, ali pre svega Lozicu i sve koji su poznavali ubijenog Nikolu. U slobodno vreme Krsmanović je igrao fudbal FK 14. oktobar iz Draginca. Predsednik kluba Ilija Bošković u razgovoru za Republiku i dalje ne može da veruje da Nikole više nema.

Foto: Privatna arhiva

Nikola čuči u donjem redu, četvrti s leva na desno

Šta da kažem? Velika tuga. Nikolu poznajem od malena, odrasli smo u istoj ulici. Zajedno smo igrali fudbal u klubu ranije, dok sam bio aktivniji pre posla - rekao nam je Ilija Bošković.

Kako je naveo, za tragediju je saznao kada ga je pozvao prijatelj, nedugo nakon pucnjave.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Utučen: Ilija Bošković

- Rekao mi je da je Nikola poginuo. Nisam mogao da verujem. Onda se i u medijima pojavila informacija i tako sam saznao - naveo je Bošković.

On nije ni slutio da će Nikolu poslednji put videti u restoranu kod pansiona, gde se inače okupljaju saigrači i Nikolini prijatelji i gde odsedaju igrači tokom priprema.

- Juče sam ga video. Izašao je sa devojkom na ručak - jedva je izustio Bošković.

Ni član uprave FK 14. oktobar Dragutin Gajić ne veruje da sa Nikolom više neće nikada biti na travnatom terenu.

- Velika tragedija. To je bio dobar sportista i čovek pre svega. Spreman, disciplinovan, nije preskakao vežbe. Redovno je i trčao. Ma fizički spreman sto odsto. Nikola je u našem klubu od početka. Nismo se takmičili nekoliko godina, ali planiramo. Pričali smo o klubu, imali planove. Mnogo nam je pomagao i finansijski i ovako, uvek - opisao je zajedničke planove Gajić, koji su, nažalost prekinuti tragedijom.

Gajić je naveo da je Nikola izrazio želju da bude u upravi kluba i da još više pomogne u njegovom razvijanju.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragutin Gajić

- Bio je srećan. Vratio se u selo i imao velike planove. Koliko znamo, tu devojku sa kojom smo ga viđali je voleo i sa njom planirao da se oženi. Ali eto, umesto svadbe, njegovi mu sada spremaju sahranu. Bio je divno dete. Ma nikada ništa loše o njemu i njegovim najbližima nismo čuli. To je časna porodica. Roditelji su ga lepo vaspitali, školovali i bili ponosni na izbor posla. Otac mu je bolestan, ne znam kako će podneti ovo. Majka mu je trenutno kod ćerke, Nikoline sestre u inostranstvu i koliko znam, trebala je da krene sinoć na put - zaključio je Gajić.

Podsetimo, na srpske policajce na dužnosti pucano je prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru. Na licu mesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija  lažne države Kosovo na ime Hajrizi Artan (33) i nemačku ličnu kartu. Usledila je opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, a prema rečima ministra Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

BONUS VIDEO