TRANSFER KARIJERE! Barselona želi heroja Španije!


IZVOR: Republika/B.S. - 20.07.2024 | 09:23


Dobre igre na Evropskom prvenstvu nisu prošle nezapaženo.

Foto: www.profimedia.rs
TRANSFER KARIJERE! Barselona želi heroja Španije!

Kako prenosi Mundo Deportivo, Barselona je zvanično uputila ponudu za jednu od najistaknutijih zvezda nedavno završenog Evropskog prvenstva, Danija Olma (26).

Očekuje se da će ponuda biti prihvaćena, a sada se fokusira na Olmov odgovor na predlog. Ako junak pobede "Crvene furije" nad Engleskom u finalu šampionata Evrope prihvati ponudu i preseli se na Nou Kamp, to će označiti njegov povratak u katalonski klub posle pune decenije.

Tokom svoje četvorogodišnje i po karijere u bundesligašu Lajpcigu, Olmo je odigrao 148 utakmica, postigao 29 golova i zabeležio 34 asistencije.

Foto: Tanjug/AP

Dani Olmo interveniše u finalu EP

Njegovo vreme u ovom klubu pokazalo je njegovu veštinu i sposobnost na terenu. Pre sjajnih partija u Lajpcigu, Olmo je imao uspešan period u Dinamu iz Zagreba, gde je sakupio 124 nastupa, 34 pogotka i 28 "pakovanja".

Povratak u Barselonu neće samo označiti novu fazu u Olmovoj karijeri, već i novi početak u gigantu gde je prvobitno usavršio svoje veštine. Potencijalni transfer izazvao je uzbuđenje među navijačima katalonskog kluba, dok s nestrpljenjem očekuju da španski reprezentativac stavi paraf na vernost "blau grani".

Dani Olmo je u Nemačkoj imao učinak od tri gola i dve asistencije, ali je u heroja nacije izrastao pošto je u poslednjim sekundama meča sa "Gordim Albionom" glavom izbacio loptu sa gol-linije i sprečio Engleze da odvedu finale u produžetak.

BONUS VIDEO