KRAJ: Legenda rekla ZBOGOM nacionalnom timu!


IZVOR: Republika/S. J. - 21.07.2024 | 15:25


Dao je sve za dres nacionalnog tima.

Foto: www.profimedia.rs
KRAJ: Legenda rekla ZBOGOM nacionalnom timu!

Čuveni hrvatski fudbalski reprezentativac Domagoj Vida odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima nakon 14 godina igranja za reprezentaciju. Tokom svoje karijere, Vida je odigrao impresivnih 105 utakmica i postigao četiri gola. Debitovao je za reprezentaciju 2010. godine protiv Velsa i svoj poslednji meč odigrao je 2024. godine protiv Severne Makedonije u prijateljskom susretu.

Foto: Tanjug/AP

Domagoj Vida

Vida je bio ključni igrač u periodu kada je hrvatska reprezentacija ostvarila zapažene rezultate. Bio je deo tima koji je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2018. godine, bronzu na Svetskom prvenstvu 2022. godine, kao i srebro u Ligi nacija 2023. godine. Njegova posvećenost i doprinos timu ostavili su neizbrisiv trag u istoriji hrvatskog fudbala.

Pored uspeha u nacionalnom dresu, Vida je takođe ostavio značajan pečat u klupskom fudbalu. Igrao je za renomirane klubove poput Bešiktaša, kijevskog Dinama, zagrebačkog Dinama, Bajer Leverkuzena, AEK-a i Osijeka. Njegovo iskustvo i veštine doprinele su uspesima ovih klubova tokom njegove karijere.

Sa 35 godina, Vida i dalje igra na visokom nivou kao član atinskog AEK-a, pokazujući da i dalje poseduje izuzetnu fudbalsku veštinu i strast prema igri. Iako se povukao iz nacionalnog tima, sigurno je da će nastaviti da inspiriše kako mlade fudbalere tako i navijače širom sveta svojim zalaganjem i profesionalizmom.