VELIKA BRUKA PARTIZANA U POLJSKOJ: Dinamo spakovao šest komada u mrežu crno-belih i osigurao lepu prednost pred revanš!


IZVOR: Republika/S. J. - 23.07.2024 | 21:53


Fudbaleri Dinama iz Kijeva pobedili su Partizan rezultatom 6:2 u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Starsport
VELIKA BRUKA PARTIZANA U POLJSKOJ: Dinamo spakovao šest komada u mrežu crno-belih i osigurao lepu prednost pred revanš!

Crno-beli imaju težak zadatak u Humskoj, a to je nadoknade četiri gola zaostatka. Aleksandar Stanojević ne može biti zadovoljan prikazanom igrom njegovih izabranika, jer ako ovako budu igrali u Beogradu, nemaju čemu da se nadaju.

Iako su crno-beli poveli golom Mateusa Saldanje u 21. minutu, usledio je potpuni potop u nastavku prvog poluvremena. Izjednačio je Šaparenko u 40. minutu, a Dinamo je poveo 2:1 u 43. minutu, da bi autogol Nikole Antića samo minut kasnije doneo veliku prednost domaćinu.

Revanš meč zakazan je za 31. jul, ali nakon ovakvog poraza, Partizanu će biti potrebno čudo da eliminiše Ukrajince. Situacija u klubu je teška, a pobednik ovog dvomeča ide na Glazgov Rendžers u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. S druge strane, poraženi tim će se suočiti sa poraženim iz dvomeča između Lugana i Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prvi deo utakmice obeležile su nekoliko neobičnih situacija. Sudija Kristijan Dingert pokazao je neobično visok nivo strogosti prema igračima Partizana, dok je odbrana crno-belih delovala indolentno i nije uspela da zaustavi napade Dinama. Pored toga, bila je i bizarna situacija koja je dovela do penala za Partizan, a koju je sudija propustio da primeti, a zatim je intervenisao VAR. POGLEDAJ GALERIJU

Dinamo je uspeo da iskoristi slabosti odbrane Partizana i da brzo odgovori na golove crno-belih. Njihovi napadi bili su brzi i efikasni, a odbrana Partizana nije uspela da im parira. Dinamo je uspeo da postigne šest golova, dok je Partizan samo dva puta zatresao mrežu protivnika.

Nakon teškog poraza od Dinama u Lublinu, Partizan se suočava sa izuzetno teškom situacijom pred revanš meč u Beogradu. Potrebno je mnogo toga promeniti i popraviti da bi crno-beli imali šansu da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. Navijači se nadaju da će ekipa uspeti da se reorganizuje i pokaže bolju igru u narednom meču.

DINAMO KIJEV - PARTIZAN 6:2

'40 Šarapenko, Bražko '43 '45+1 Karavaev, '55 Kabajev, '83 Popov '90+3 ihaljonok '22 Saldnja (P), '66

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90+4. minut - KRAJ UTAKMICE!

90-3. minut - GOL! Šetaju se bukvalno domaći igrači, 6:2. Oleksandr Pihaljonok je pogodio.

83. minut - GOL!  "Petarda" u Lublinu, 5:2. Strelac je Denis Popov. Bražko je odlično šutirao iz slobodnjaka, Nazar Vološin je posle odbitka uzeo loptu Nikoli Antiću, doturio je Popovu, koji je pogodio mrežu gostiju

74. minut -  Nova opasna situacija pred golom crno-belih. Šutirao je Vivčarenko zamalo pored gola.

66. minut - GOL! Partizan smanjuje prednost. Nije mu bilo teško da loptu prosledi u mrežu posle dodavanja Ibrahima Zubairua, rezerviste.

55. minut - GOL! KABAJEV! Isplatila se inicijativa Kijevljana. Brza kontra udarac Kabajeva sa ivice šesnaesterca u sam ugao, Jovanović je bio nemoćan

50. minut - Dinamo napada i u nastavku, domaćin okuražen sjajnim finišom prvog poluvremena.

46. minut - Početak drugog dela.

Prvo poluvreme:

45+1. minut - GOL! Karavajev je verovatno centrirao, loptu je zakačio nego od igrača Partizana i tako prevario Jovanovića.

43. minut - GOL! Očajna reakcija čitave defanzive Partizana, Kalulum i Arijaga su se spetljali, a onda je fenomenalno iz prve gađao Bražko i pogodio od stative gol Jovanovića.

41. mintu - GOL! Isplatila se inicijativa Dinama. Mikola Šaparenko je doneo izjednačenje Dinamu, 1:1. Bio je to precizan šut u gornji desni ugao Jovanovićevog gola, posle asistencije Vladislava Kabaeva.

34. minut -  Nova opasna situacija. Jarmolenko je prošao dodao do Kabajeva, ovaj šutira sa ivice šesnaesterca,ali srećom pravo u Jovanovića koji boksuje loptu.

27. minut - Nova šansa za Dinamo i velika sreća za Partizan. Lopta je nezgodno odskočila Jarmolenku, tako da nije lepo mogao da proigra Šaparenka. Šaparenko je dvadesetak sekundi kasnije šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali neprecizno.

22. minut - GOL! Crno-beli su imali penal nakon faula nad Kaluluom. Saldanja je preuzeo odgovornost i doveo Paritzan u vođstvo.

 

18. minut - Odlična šansa za Dinamo. Brza akcija Kijevljana po levoj strani, lopta zavrnuta u šesnaesterac, šutirao je Kabajev, Jovanović brani.

9. minut-  I De Medina je dobio žuti karton nakon prvog starta na utakmici.

4. minut - Ozbiljna prilika za Dinamo. Sve je krenuo od greške Jovanovića, pa i Zahida, da bi na kraju akcije Jarmolenko iz peterca hvatao "makazice", lopta je na sreću crno-belih otišla preko prečke.

2. minut - Saldanja je nakon neopreznog starta, pomalo prestrogo dobio žuti karton.

SASTAVI:

Dinamo: Buščan - Karavahev, Djačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko, Šaparenko - Jarmolenko, Kabajev, Vanat

Partizan: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Antić - Arijaga, Zahid - Severina, Goh, Kalulu - Saldanja.

Ovaj meč predstavlja važan korak ka ostvarenju crno-belih ambicija u evropskim takmičenjima, a šanse za uspeh bi mogle biti naslutene večeras, pre revanša koji će se odigrati u Beogradu naredne nedelje.

 

Napadač Partizana Nemanja Nikolić neće biti u kombinaciji za tim u večerašnjem duelu sa Dinamom iz Kijeva, zbog suspenzije koju je zaradio prošle godine u susretu sa Nordsjelandom.

 

Utakmica sa Dinamom iz Kijeva nosi sa sobom mnogo pitanja i nepoznanica, ali upravo je to ono što čini evropske utakmice tako uzbudljivim. Pogled unapred o tome kako će se crno-beli snaći u ovom susretu, kao i kakav će biti njihov pristup, pružiće navijačima uvid u mogućnosti Partizana na međunarodnoj sceni. Pobednik ovog dvomeča ide na megdan Glazgov Rendžersu.

Nemački sudija Kristijan Dingert, uz pomoć svojih sunarodnika Kristijana Dica i Nikolasa Kimejera, biće zadužen za održavanje reda na terenu tokom večerašnjeg susreta. Njihovu pravednu i neutralnu ulogu očekuje se da će doprineti fer i korektnoj igri oba tima.

BONUS VIDEO