ATLETIKO MADRID OSTAO BEZ VAŽNOG FUDBALERA: Nova destinacija Turska!


IZVOR: Republika/S. J. - 23.07.2024 | 23:16


Iskusni defanzivac menja sredinu.

Foto: Profimedia
ATLETIKO MADRID OSTAO BEZ VAŽNOG FUDBALERA: Nova destinacija Turska!

Crnogorski fudbaler Stefan Savić uskoro će postati deo turskog kluba Trabzonspor, prema informacijama koje je preneo fudbalski insajder Fabricio Romano. Iskusni defanzivac je navodno dogovorio trogodišnju saradnju sa klubom i očekuje se da tokom nedelje obavi lekarske preglede pre nego što zvanično postane deo sedmostrukog prvaka Turske.

Foto: www.profimedia.rs

Stefan Savić

Savić dolazi u Trabzon kao slobodan igrač nakon devet godina provedenih u madridskom Atletiku. Ovaj potez označava novu etapu u karijeri talentovanog fudbalera, koji je prethodno nastupao za klubove poput Fiorentine, Mančester Sitija, Partizana i BSK-a iz Borče. Savić je bio izuzetno važan šraf tima Dijega Simeonea i predstavljao je stub odbrane koja je bila jedna od najboljih u Evropi.

Crnogorski reprezentativac je u Atletiko došao davne 2015. godine Fjorentine i od tada je zabeležio 297 utakmica i postigao tri gola. Sigurno ga neće zaboraviti navijači madriskog kluba. Doneo je dosta radosti, a igrao je finale Lige šampiona 2016. kada su ''jorgandžije'' poražene od gradskog rivala Reala nakon penala. 

Prekaljeni defanzivac sada ide u nove izazove u Turskoj gde će igrati protiv Dušana Tadića. Neće turskim napadačima biti lako da se izbore sa ovim stamenim štoperom, a Trabzon je dobio veliko pojačanje. Sigurno sa velikim nestrpljenjem iščekuju njegov nastup i kako će se pokazati u novom klubu. Definitivno donosi veliko iskustvo i čvrstinu u zadnjoj liniji koja je dosta bitna.

BONUS VIDEO