VELIKA PROMENA: Srbija protiv Švajcarske i Danske igra na mestu velkog uspeha!


IZVOR: Republika/S. J. - 13.08.2024 | 18:45


Jug Srbije će ponovo gledati nacionalni tim.

Foto: www.profimedia.rs
VELIKA PROMENA: Srbija protiv Švajcarske i Danske igra na mestu velkog uspeha!

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari značajniji rezultat, ne uspevši čak ni da prođe grupnu fazu takmičenja. Ovo je izazvalo razočaranje među navijačima, ali i širom fudbalske javnosti. Nakon takvog izdanja, kapiten Dušan Tadić se oprostio od dresa nacionalnog tima, dok su čelnici Fudbalskog saveza Srbije odlučili da selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju pruže šansu da i dalje vodi reprezentaciju.

Foto: Starsport

Stadion Dubočice

Uskoro nas očekuju nova takmičenja, a prvi izazovi za "orlove" slede početkom septembra, kada počinje novi ciklus Lige nacija. Srbija je član A divizije ovog takmičenja, a u grupi se nalazi sa evropskim šampionom, Španijom, Danskom i Švajcarskom. Prvi meč naši reprezentativci će odigrati u Beogradu, na "Marakani", protiv "crvene furije" 5. septembra. Međutim, zanimljivo je da će mečeve protiv Danske i Švajcarske "orlovi" igrati u Leskovcu, na stadionu Dubočice. Tamo će prvo odmeriti snage sa "sajdžijama" 12. oktobra, dok je susret sa Dancima zakazan za 18. novembar.

Kada je reč o gostovanjima, samo tri dana posle susreta sa Špancima u Beogradu, izabranici Dragana Stojkovića odlaze u Dansku. Španiji će na megdan 15. oktobra, a Švajcarskoj 15. novembra. Ovo će biti prilika da reprezentacija pokaže svoju snagu i odlučnost i da se pokaže u što boljem svetlu pred domaćom i svetskom publikom.

BONUS VIDEO