MITRU I SERGEJU SE OSLADILO! Novi trofej za Srbe! Ronaldo PONIŽEN kao nikad, Al Hilalu Superkup! (VIDEO)


IZVOR: Republika/B.S. - 17.08.2024 | 20:04


Dva gola Mitrovića i jedan Milinković-Savića doneli novi pehar šampionu.

Foto: www.profimedia.rs
MITRU I SERGEJU SE OSLADILO! Novi trofej za Srbe! Ronaldo PONIŽEN kao nikad, Al Hilalu Superkup! (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala apsolutno dominiraju Saudijskom Arabijom! Igrači aktuelnog šampiona ove azijske države, predvođeni srpskim reprezentativcima Aleksandrom Mitrovićem i Sergejom Milinkovićem-Savićem savladali su u finalu Superkupa ekipu Al Nasra rezultatom 4:1 (0:1) i osvojili prvi pehar u novoj sezoni!

I ne samo da su osvojili, već su po prikazanom igrom i golovima, Mitrović i Sergej ponizili Ronalda i njegove saigrače, koji su u kratkom vremenskom intervalu potpisali kapitulaciju i ostali bez trofeja!

Simultanku je odigrao Smederevac sa odbranom Al Nasra, kojoj je spakovao dve lopte u mrežu blickrigom u 63. i 69. minutu, kada je i najavio potpuni raspad gradskog rivala iz Rijada.

 

 

Da sve bude potaman po selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija, pobrinuo se Sergej Milinković-Savić, čijim je golom u 55. minutu na dodavanje Mitrogola, Al Hilal stigao do izjednačenja - 1:1.

Ništa nije mirisalo na ovakav epilog, jer je Al Nasr poveo pogotkom najboljeg igrača Kristijana Ronalda, koji je u samom finišu poluvremena, u 44. minutu, doneo prednost svojoj ekipi - 0:1.

 

 

Niko tada nije mogao da nasluti na apokalipsu vicešampiona Saudijske Arabije, međutim, srpski tandem se potrudio da ih gurne u provaliju!

Najpre već pomenutim izjednačenjem SMS-a, da bi potom Aleksandar Mitrović u razmaku od šest minuta dva puta pogodio cilj, prvo glavom, a onda i silovito nogom, donevši potpuni preokret i nedsotižnih 3:1!

Sve dileme oko pobednika rešio je Malkom u 72. minutu za konačnih 4:1, koji je kod trećeg pogotka Al Hilala bio asistent Smederevcu.

Tako je srpski tandem podigao još jedan pehar i nastavio praksu iz prošle sezone, kada je na ubedljiv način osvojio šampionski tron Pro lige.

BONUS VIDEO