VEST KOJA ZANIMA SVE ZVEZDAŠE! Poznato da li će Šerif Endiaje biti SPREMAN za Norvežane!


IZVOR: Republika/B.S. - 17.08.2024 | 20:35


Napadač propustio poslednja dva meča.

Foto: FK Crvena zvezda
VEST KOJA ZANIMA SVE ZVEZDAŠE! Poznato da li će Šerif Endiaje biti SPREMAN za Norvežane!

Nije bilo Šerifa Endiajea u poslednje dve pobede Crvene zvezde od po 4:1, u Pančevu protiv Čukaričkog i prethodno nad Novim Pazarom na stadionu "Rajko Mitić".

Napadač srpskog šampiona, koji je efikasno otvorio sezonu, kao dvostruki strelac u duelima sa Ubljanima (4:1) i lučanskom Mladosti (2:2), pogodio je i u trijumfu nad Odžačanima od 4:0, ali je potom njegovo ime izostajalo iz protokola zbog povrede.

Međutim, ono što može da raduje sve u stručnom štabu srpskog šampiona, kao i zvezdaše, jeste vest da se Senegalac se vratio u trenažni proces u jačem ritmu i konkurisaće za utakmicu protiv Bode Glimita u Norveškoj!

Foto: Starsport

Bruno Duarte (levo) proslavlja pogodak

To, ipak, nije garant da će se Endiaj naći u startnoj postavi protiv najboljeg kluba norveške lige, obzirom na partije Duartea u dosadašnjem toku. S druge strane, ukoliko bude potpuno fit, trener Milojević će dati prednost ubojitom Nigerijcu.

Dobro je počeo Brazilac u Zvezdi i ima četiri gola na pet utakmica, ali ništa slabiji golgeterski nije ni Endiaj. Milojeviću se posebno sviđa što Senegalac radi veliki posao u građenju i presingu na defanzivce protivnika.

Od Šerifa se očekuje da se iskupi za sve što je loše uradio prošle sezone na evropskoj sceni, kad je bio tragičar eliminacije u Ligi šampiona. Blistao je u prolećnom delu kod trenera Vladana Milojevića i dobro igrao večite derbije, a sada ostaje da se vidi da li je spreman na višem nivou da bude od velike koristi timu.

BONUS VIDEO