ZLATNE REZERVE SAČUVALE ZVEZDINU NADU ZA LIGU ŠAMPIONA: Crveno-beli se uz lekciju i gol minusa vraćaju iz Norveške


IZVOR: Republika/B.S. - 20.08.2024 | 22:58


Poraz koji (ne) boli!

Foto: FK Crvena zvezda
ZLATNE REZERVE SAČUVALE ZVEZDINU NADU ZA LIGU ŠAMPIONA: Crveno-beli se uz lekciju i gol minusa vraćaju iz Norveške

FK Bodo/Glimt - FK Crvena Zvezda

2:1

'52 Bjortuft, '62 Mata; '75 Mimović

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvoj rundi plej-ofa za Ligu šampiona na gostovanju Bode Glimtu rezultatom 2:1 (0:0).

Može Zvezda i mora da bude (pre)zadovoljna krajnjim rezultatom u prvom meču. Videlo se od starta da ćemo na severu Norveške gledati samo jedan tim na terenu. Crveno-beli su se opredelili da predaju posed domaćoj ekipi, te  vrebaju svoju šansu iz kontri posle oduzetih lopti, zbog čega je Bode došao do prve prilike na meču u devetom minutu. Imali su višak žuto-crni u napadu, lepo su ga iskoristili, a Evjen se namestio na udarac sa ivice šesnaesterca i šutirao direktno u Ilića.

Nije dugo vremena prošlo, a Bode je ponovo zapretio. Spajić je bespotrebno igrao rukom na ivici kaznenog prostora, a najbolji igrač domaćih Berg je probao lukavo iz slobodnjaka, međutim, iskupio se kapiten Zvezde dobrim postavljanjem u živom zidu. Nakon što je gost izveo svoj prvi korner na meču u 19. minutu, sevnula je kontra Bodea koju je završio Mata raspalivši loptu sa velike udaljenosti - neprecizno. I nije Zvezdi ulazilo u glavu da treba da zaigra odlučnije i sigurnije.

Počela je i kiša na "Aspmira" stadionu, Glimt je ozbiljno pretio, u nekoliko slučajeva se šetao kroz šesnaesterac Zvezde kao po stazici, da bi u 38. minutu došao do
ubedljivo najbolje prilike u prvom delu meča. Ponovo je lopta "bežala" od odbrane crveno-belih i na kraju došla do Sjevolda koji se rešio da oproba šut sa oko 17 metara i zatrese prečku Ilićevog gola silovitim udarcem. Ali uspeli su Milojevićevi igrači da pregrme i to, te odu na pauzu sa do pola završenim poslom, pošto je očigledno bilo da je Zvezda ovde došla, ne da pobedi, već - da ne izgubi.

Ipak, brzo je "mast otišla u propast". Skočio je ceo stadion dva puta u roku od minut, ma jedva da je počelo drugo poluvreme. I svi su već krenuli da slave pogodak domaće ekipe, ali su dve stopostotne prilike promašili Hog, pa potom i Evjen. Bog je pogledao Milojevićeve igrače tada, ali ne i u trećem navratu. Nije bilo spasa Zvezdinoj odbrani kada je u 52. minutu štoper Glimta Bjertuft, nakon kornera Feta, nadskočio trojicu igrača koja su ga čuvala i od prečku pogodio gol Ilića. 

I taman kada se činilo da je to bilo potrebno crveno-belima da konačno zaigraju fudbal, kada su povezali nekoliko pasova, usledio je novi hladan tuš.
Evjen probija, pronalazi Matu na ivici šesnaesterca, a ovaj školski, kao na treningu, šalje "zavijušu" u dalji ugao pored nemoćnog Ilića za 2:0.

I nije Zvezdi bio potreban ni jedan, ni drugi primljeni gol, već - osveženje. Mimović je ušao umesto Rodića, Duarte zamenio Šerifa, a Milson Ilića. I svi trojica bili su pokretač povratka u igru. Angolac je pokazao zbog čega je doveden i driblinzima za kratko vreme izludeo odbranu Bodea, a  Brazilac i desni bek bili su ključni akteri kod gola za 2:1. Hvang je centrirao, Mimović sjajno natrčao i sa druge stative sproveo loptu u mrežu Haikina
tačno 15 minuta pre kraja meča. I odmah se diglo samopouzdanje među igračima srpskog šampiona. Pokušali su da totalno anuliraju prednost domaćina
do kraja meča, ali, ruku na srce, nisu to zaslužili.

Ima Milojević mnogo toga da nauči iz ovog prvog meča i sreća je što se revanš igra za osam dana na Marakani, kada će Zvezda, nošena podrškom svojih
navijača, pokušati da nadoknadi minus iz Norveške i prođe dalje.

TOK MEČA

75. minut - GOOOOL! Konačno su se crveni-beli probudili. Stelac je Mimović

62. minut - Gol! Još jedan pogodak za ekipu Bodea, strepac je Mata

52. minut - Gol! Bjortuft je strelac

48. minut - Bode opasno napada od početka drugog poluvremena, ali neodlučnost pred golom i sjajna intervencija Ilića na golu Zvezde spašavaju crveno-bele.

Početak drugog poluvremena

Foto: FK Crvena zvezda

 

Kraj prvog polvremena

40. minut - Prečka spasila Zvezdu. Bode blizu gola nakon brze kombinacije.

29. minut - Zvezda odoleva priticima. Defanziva Delija na visini zadatka.

19. minut - Bode preti. Iz kontre su lako došli do gola Zvezde, ali je napadač Norveške nije imao tako precizan šut.

15. minut - Prvi korer i šansa za ekipu Bodea.

MEČ JE POČEO

SASTAV:

STADION: Aspmira. SUDIJA: Ivan Kružlijak (Slovačka).

Bodo Glimt: Haikin - Sjovold, Bjortuft, Gundersen, Bjorkan - Evjen, Berg, Burnstad Fer - Mata, Hog, Houge

Crvena zvezda: M. Ilić - Rodić, Spajić, Điga, Sol - Elšnik, Hvang - Olajinka, Ivanić, L. Ilić - Endiaje 

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u Norveškoj protiv Bode Glimta, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

Srpski prvak imaće težak posao u duelu sa ekipom, koja je u prethodnoj rundi "pregazila" poljsku Jagjeloniju i u dvomeču slavilla sa ukupnih 5:1 prošli na megdan crveno-belima.

Imali su dovoljno vremena na Marakani da skeniraju današnjeg rivala i uoče sve vrline i mane norveškog šampiona, koji i na tabeli domaćeg prvenstva suvereno vlada i grabi ka odbrani titule.

Foto: Starsport

Mirko Ivanić, Inbom Hvang i Šerif Endiaje

Šef stručnog štaba Zvezde Vladan Milojević ima manjih kadrovskih problema, pošto prvi čuvar mreže Omri Glazer nije otputovao sa ekipom, dok Puma Rodrigez nije odradio jučerašnji trening.

Revanš utakmica na stadionu "Rajko Mitić" igraće se 28. avgusta, takođe, sa početkom od 21 čas.

Sva dešavanja sa Aspmira stadiona možete da pratite uživo na lajv blogu našeg portala Republika.rs.

BONUS VIDEO