SUZA SUZU STIŽE! Pred samu smrt je poslednji put vodio ekipu - i to "svoj" Liverpul (VIDEO)


IZVOR: Republika - 26.08.2024 | 14:10


Erikson je nakon utakmice istakao da je cela atmosfera bila fantastična.

Foto: Profimedia
SUZA SUZU STIŽE! Pred samu smrt je poslednji put vodio ekipu - i to "svoj" Liverpul (VIDEO)

Bivši selektor Engleske reprezentacije, Sven-Goran Erikson, ostvario je svoj životni san da predvodi Liverpul u humanitarnom meču protiv "legendi Ajaksa" na Enfildu. Iako je bio dijagnostikovan sa smrtonosnom bolešću, Erikson je bio uključen u menadžerski tim Crvenih na utakmici koja je obeležena velikim preokretom. Publika na Enfildu oduševljeno je pozdravila Eriksena kada je izašao iz tunela, a posebno emotivan trenutak bio je tokom intoniranja klupske himne "You'll Never Walk Alone", tokom koje je Erikson bio dirnut i nije mogao da zadrži suze.

- Mislim da su svi danas bili pobednici i bilo je prelepo, apsolutno fantastično, neverovatno: sve od 'You'll Never Walk Alone' i ostatka meča, sjajne pobede - bili smo poraženi sa 2:0 i pobedili 4:2 - rekao je Erikson nakon te utakmice, napominjući da je plakao tokom tradicionalnog izvođenja Liverpulove himne pre početka meča.

 

 

Erikson je nakon utakmice istakao da je cela atmosfera bila fantastična, a da je preokret bio zaista neverovatan.

- Mislim da je igrač utakmice javnost, publika, ali bila je to dobra fudbalska utakmica za pogledati...To je uspomena za ceo život - zaključio je Erikson.

 

 

Sven-Goran Erikson je tokom svoje karijere trenirao brojne klubove i reprezentacije širom sveta, uključujući Benfiku, Romu, Mančester siti, Lester, kao i reprezentacije Engleske, Obale Slonovače, Meksika i Filipina. Međutim, njegova poslednja uloga kao menadžera Liverpula na humanitarnom meču ostaje posebno emotivna i važna kako za njega lično, tako i za navijače ovog velikog engleskog kluba.

Sven-Goran Erikson, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću, preminuo je u 76. godini života, ostavljajući iza sebe bogato nasleđe kao jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na početku 21. veka. Njegova strast prema fudbalu i ostvarenje sna da predvodi Liverpul na Enfildu ostaju trajna uspomena na ovog izuzetnog trenera i čoveka. Sven-Goran Erikson će zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih imena svetskog fudbala.

BONUS VIDEO: