BIZARAN RAZLOG DA SE OTKAŽE MEČ! Najveći holandski DERBI se ne igra zbog OVOGA!


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.08.2024 | 23:50


Ne viđa se često ništa slično

Foto: Profimedia
BIZARAN RAZLOG DA SE OTKAŽE MEČ! Najveći holandski DERBI se ne igra zbog OVOGA!

Utakmica između Fejenorda i Ajaksa koja je trebalo da se odigra u okviru četvrtog kola holandske lige 1. septembra otkazana je zbog štrajka policije. Sindikat policije je zakazao proteste upravo tog datuma, nezadovoljan merama za prevremeni odlazak u penziju, zbog čega nijedan službenik policije neće moći da obezbeđuje utakmicu.


Gradonačelnik Roterdama, Markos Ahmed Abutaleb, izjavio je da gradsko veće nije moglo da garantuje bezbednost timovima i navijačima, te je doneta odluka o otkazivanju meča. "Bezbednost igrača i javnosti ne može da bude garantovana prisustvom policije", istakao je gradonačelnik Abutaleb.

Foto: Tanjug/AP

Holandska policija

Holandski fudbalski savez saopštio je da će derbi između Fejenorda i Ajaksa, poznat kao "klasiker", biti odigran verovatno sledeće nedelje. Iako odlaganje nije idealno za brojne fanove, savez je istakao da se utakmice uvek pažljivo planiraju uzimajući u obzir želje i okolnosti opština i vlasti.

Okršaj Fejenorda i Ajaksa smatra se visokorizičnim mečom zbog brojnih incidenata i sukoba navijača dva kluba u prošlosti. U protekloj nedelji, utakmice holandske lige u Bredi, Enšedeu, Almereu i Groningenu igrane su bez prisustva policije zbog štrajka.

Izostanak policije sa utakmica predstavlja ozbiljan problem za garantovanje bezbednosti tokom sportskih događaja, posebno kada su u pitanju visokorizični mečevi poput derbija između Fejenorda i Ajaksa. 

BONUS VIDEO