NORVEŽANI PRAVE UZBUNU PRED MEČ SA ZVEZDOM! Žale se UEFA, a sve zbog OVOGA!


IZVOR: Republika/B.S. - 28.08.2024 | 17:25


Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" igra se od 21 čas.

Foto: www.profimedia.rs
NORVEŽANI PRAVE UZBUNU PRED MEČ SA ZVEZDOM! Žale se UEFA, a sve zbog OVOGA!

Uoči revanš meča plej-ofa za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Bode Glimta, jedan navijač norveškog tima izrazio je nezadovoljstvo zbog oznaka na tenku koji se nalazi ispred stadiona.

Na društvenoj mreži "X", korisnik je istakao da se ispred stadiona nalazi T-54 tenk sa Z oznakama, postavljajući pitanje da li je ovo prihvatljivo s obzirom na predstojeću utakmicu?

Ovaj incident podseća na situaciju od pre nekoliko meseci kada su delije razvile transparent "Braća zauvek" tokom prijateljskog meča između Crvene zvezde i Zenita. Tada je isti korisnik izrazio nezadovoljstvo zbog "spajanja" srpske i ruske zastave, ističući da je Gasprom, glavni sponzor Crvene zvezde, u vezi sa ruskom državom.

 

 

Ovi događaji izazvali su različite reakcije javnosti, sa jedne strane pokazujući osetljivost na geopolitičke teme u sportu, a sa druge strane izazivajući polemike o tome gde se crta granica između sportskih dešavanja i politike.

Očigledno je da pojedini navijači imaju snažna osećanja prema određenim političkim pitanjima i da to može uticati na atmosferu oko sportskih događaja.

Ipak, centralni fokus ostaje na samoj utakmici, gde će Crvena zvezda i Bode Glimt odmeriti snage u borbi za plasman u Ligu šampiona. Očekuje se velika podrška sa tribina, a fudbaleri obe ekipe će pokušati da se fokusiraju na igru i ostvarenje željenog rezultata.

BONUS VIDEO