REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Tanjga sa Šurbatovićem ratovao protiv Piksija! Obojici zalupljena vrata na Terazijama!


IZVOR: Republika/S. J. - 03.09.2024 | 21:15


Velika bura u FSS.

Foto: Starsport
REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Tanjga sa Šurbatovićem ratovao protiv Piksija! Obojici zalupljena vrata na Terazijama!

Fudbalski savez Srbije suočava se sa velikim promenama nakon nedavne smene ključnih ljudi na vrhu organizacije. Veliki potresi su uzdrmali srpski fudbal, a Jovan Šurbatović, doskorašnji generalni sekretar, i Miroslav Tanjga, sportski direktor reprezentacije, više nisu na svojim funkcijama.

Kako Republika eksluzivno saznaje Tanjga je stao na stranu Šurbatovića i zbog toga je otišao iz Fudbalskog saveza. Njima su sada zalupljena vrata na terazijama zbog otvorenog rata sa Piksijem.

Foto: Starsport

Miroslav Tanjga

Podsetimo, prema saznanjima Republike jedan od glavnih kandidata za poziciju vršioca dužnosti generalnog sekretara FSS je Nenad Santrač. Ipak, Santrač nije jedini u igri. Unutar Saveza postoje dve do tri različite struje koje forsiraju svoje kandidate za ovu ključnu poziciju.

Šurbatović je na čelu FSS-a bio od 2016. godine, a njegova smena, zajedno sa Tanjgom, usledila je nakon brojnih spekulacija koje su se pojavile nakon Evropskog prvenstva 2024. godine u Nemačkoj. Iako je Šurbatović najavio ostavku, izvori tvrde da je predsednik FSS-a Dragan Džajić pokušao da spreči njeno usvajanje.

BONUS VIDEO