ČAK TRI KLJUČNA POJAČANJA U 24 ČASA! Piše se istorija na Novom Beogradu! (FOTO)


IZVOR: Republika - 06.09.2024 | 22:53


Objavljen je dolazak iskusnog defanzivca.

Foto: FK IMT
ČAK TRI KLJUČNA POJAČANJA U 24 ČASA! Piše se istorija na Novom Beogradu! (FOTO)

Fudbalski klub IMT predstavio je tri nova pojačanja koja će doprineti snazi tima u nastavku sezone.

Objavljen je dolazak iskusnog defanzivca Milana Sprema, koji je svoju fudbalsku karijeru započeo u omladinskoj školi FK Vojvodine. Tokom karijere igrao je za brojne klubove u Srbiji i inostranstvu, a sada će svojim iskustvom pojačati odbranu IMT-a u predstojećim izazovima.

Spremo, koji je prošao omladinsku školu Vojvodine, tokom karijere nastupao je za klubove poput Proletera, Javora, Celja, Bačke i uzbekistanskog Konkorda. Prethodnih godinu i po dana proveo je u Poljskoj, igrajući za LKS iz Lodja i Vislu Plok. Nakon što mu je ugovor istekao 1. jula, vratio se u Srbiju kao slobodan igrač i spreman je za povratak u Super ligu.

Drugo pojačanje je mladi reprezentativac Pakistana, Muhamed Fazal, koji je ranije nastupao za mlađe selekcije Danske. Talentovani levi bek, rođen 2002. godine, donosi stabilnost na bekovskoj poziciji.

Foto: Starsport

Milan Spremo

 

Takođe, kao treće pojačanje, predstavljen je i Maksim Do Kuto. Francuski fudbaler koji je stekao značajno iskustvo nastupajući u drugom rangu francuskog fudbala za klubove kao što su Sošo i Šatoru. Maksim donosi novu energiju i kvalitet u tim IMT-a.

Spremo je prošao mlađe kategorije novosadske Vojvodine, gde je kasnije debitovao i u seniorskom uzrastu. Bio je deo ekipe koja je odbranila trofej Omladinske lige Srbije. Nakon toga je ustupljen Slogi iz Petrovca na Mlavi, a tu je proveo prvi deo takmičarske 2013/14. u Prve lige Srbije. Godinu dana proveo je i na pozajmici u novosadskom Proleteru. Spremo je posle Vojvodine karijeru nastavio u slovenačkom Celju. Po povratku u Srbiju nastupao je za Javor, a onda je još nekoliko meseci proveo u Vojvodini. U avgustu 2017. potpisao je za Bačku iz Bačke Palanke. Tu je proveo ostatak kalendarske godine, a onda je otišao u uzbekistanski klub Kokand 1912. U takmičarskoj 2018/19. ponovo je igrao za Bačku. Sredinom jula 2019. pristupio je kruševačkom Napretku. Posle isteka ugovorne obaveze, na kraju takmičarske 2021/22, klub je napustio kao slobodan igrač. U junu 2022. godine postao je igrač banjalučkog Borca.

BONUS VIDEO: