"KLUBOVI SU DUŽNI KAO GRČKA": Vučić SUROVO iskren!


IZVOR: Republika - 07.09.2024 | 22:48


Niko ne želi da uloži novac u klubove, jer je nerazjašnjeno vlasničko stanje - poručuje prvi čovek Srbije.

Foto: TV Pink/printscreen
"KLUBOVI SU DUŽNI KAO GRČKA": Vučić SUROVO iskren!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa građanima u Ljuboviji izneo zabrinjavajuće podatke o vlasničkom stanju srpskih fudbalskih klubova. On je istakao da je situacija takva da niko ne može da im pomogne, a da je privatizacija nemoguća zbog nedostatka jasnih vlasničkih struktura. Ovaj problem je posebno istakao u kontekstu aktuelnog stanja u klubovima, naglašavajući da se mnogi ponašaju kao da je i dalje na snazi "socijalističko samoupravljanje".

- Niko ne želi da uloži novac u klubove, jer je nerazjašnjeno vlasničko stanje, jer su vlasnici navodno neka udruženja građana - istakao je Vučić.

Predsednik je takođe istakao nedostatak odgovornosti u rešavanju ovog problema, naglašavajući da niko ne želi da preuzme inicijativu. Situaciju je uporedio sa dugovanjima Grčke, ističući da je vlasničko stanje u klubovima takvo da su oni "dužni ko Grčka".

- Klubovi su 'dužni ko Grčka' jer se ne zna ko su im vlasnici. Čuj, vlasnik udruženje građana - jasan je Aleksandar Vučić.

Na kraju, Vučić je naglasio da ni on lično nije u mogućnosti da reši problem vlasništva nad klubovima u narednih 10 do 15 godina. Ovaj izazov predstavlja ozbiljan teret za srpski fudbal, a nedostatak jasnog vlasničkog statusa klubova ostaje jedan od ključnih problema koji treba rešiti.

BONUS VIDEO