SILAS I KRUNIĆ SU SUVO ZLATO ZVEZDE: Crveno-beli slavili u Borinu čast!


IZVOR: Republika/S. J. - 14.09.2024 | 21:54


Zvezda nastavlja sa odličnim partijama.

Foto: Starsport
SILAS I KRUNIĆ SU SUVO ZLATO ZVEZDE: Crveno-beli slavili u Borinu čast!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak iz Kruševca rezultatom 2:0 u ovkiru osmog kola Superlige Srbije. Strelci za crveno-bele bili su Bruno Duarte iz penala u 30. i Mirko Ivanić u 48. minutu.

Zvezda je od samog početka nametnula svoj ritam i videlo ko će diktirati tempo. Nova pojačanja Silas i Rade Krunić su se pokazala kao pun pogodak. Silas je pretio već u 15. sekundi kada se našao ispred golmana Napretka, ali je on branio. Nakon dva minuta i drugi novajlila, Krunić je pretio sa distance, ali nije bio precizan. Šampion Srbije je nastavio u visokom ritmu, a Silas je ponovo pretio u 11. minutu kada ga je Ivanić proigrao, ali je Balević ponovo zaustavio udarac.  Velika prilika za Napredak u 13. minutu , sjajno je prošao Petković izbio ispred Glazera ali je Izraelac sjajno reagovao i sprečio pogodak.

Uspeli su Kruševljani malo da spuste tempo Zvezde, parirali su tokom jednog dela prvog dela, sve do 30. minuta kada je napravljen penal nad Silasom, a Duarte je sa bele tačke matirao Balevića i doveo crveno-bele u vođstvo.

Ponovo je domaćin uspostavio apolutnu dominaciju nakon postignutog gola. Pred kraj prvog dela, Olajinka je uputio udarac sa distance, a Balević je ponovo bio na visini zadatka, a do kraja prvog dela se nije menjao rezultat. POGLEDAJ GALERIJU

Zvezda je odmah krenula silovito u drugom delu, a Mirko Ivanić je to krunisao golom u 48. minutu nakon kornera koji je izveo Elšnik, a vezni fudbaler je sproveo u mrežu.

Domaćin je nastavio sa napadima, a u 55. minutu velika šansa za Silasa! Novi igrač crveno-belih bio je sam predriblao golmana, ali se na kraju spetljao i prilika je propala. Ponovo je Silas pretiod u 59. minutu iz slobodnog udarca, ali pored gola. Konačo su zapretili Kruševljani u 69. minutu kada se Karaklajić našao u šansi za šut, ali je Glazer imao sjajnu intervenciju. Spustila je ritam Zvezda i kontorlisala stvari na terenu i na kraju privela rutinski utakmicu kraju i došla do nove pobede. 

Izabranike Vladana Milojevića očekuje okršaj sa Benfikom u prvom kolu Lige šampiona, dok u domaćem šampionatu u narednoj rundi igraju večiti derbi protiv Partizana. Sa druge strane Napredak u sledeće kolu dočekuje Mlados iz Lučana.

Standings provided by Sofascore

 

 

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 2:0

'48. Ivanić '30. Duarte (P)

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

85. minut - Napredak je dobio crveni karton! Ignjatović je dobio crveni karton zbog neopreznog starta nad Seulom nakon VAR provere.

83. minut - Radonjić pogodio stativu. Šutirao je Radonjić lopta zakačila jednog igrača Napretka i završila na stati

79. minut - Nova izmena. Luka Ilić menja Olajinku

78. minut - Šerif se obrukao. Sjajna akcija, Mimović je spojio Šerifa sa golom, aovaj promašio celu loptu

75. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Mimović je prošao po desnoj strani, uposlio Šerifa, a Balević krajnjim naporom sprečava siguran pogodak.

67. minut - Sjajan intervencija Glazera. Karaklajić je šutirao u bliži ugao, Izraelac paradom sprečio gol.

62. minut - Milojević pravi trostruku izmenu! Radonjić menja Silasa, Dalsio umesto Elšnika, a Šerif je zamenio Duartea.

59. minut - Bez sreće Silas. Novi njegov pokušaj, ovog puta iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, odlično je gađao, ali šalje loptu tik pored stative. Nema sreće na debiju pridošlica iz Štutgarta.

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Zvezde i Napretka

55. minut - Kakva šansa za Silasa! Novi igrač crveno-belih bio je sam predriblao golmana,ali se na kraju spetljao i prilika je propala.

53. minut - Nastavlja Zvezda sa napadima.

48. minut - GOOL! - Elšnik je izveo 11 korner za Zvezdu, lopta prošla kroz šumu nogu i došla do Ivanića koji ju je rutinski ubacio u mrežu

45. minut - Počeo je drugi deo meča.

Prvo poluvreme:

45+1. minut - Kraj prvog dela!

41. minut - Imala je Zvezda novu šansu kada je Olajinka šutirao sa distance, ali je Balević zaustavio udarac. 

35. minut - Inicijativa Zvezde i posle vodećeg gola

30. minut - GOL! Dosuđen je penal za Zvezdu nakon što je lopta udarila u ruku igrača Napretka. Duarte siguran sa bele tačke Sporan penal, jer je lopta pre nego što je udarila Marinkovića u ruku istog igrača pogodila u nogu u klizećem startu. Pavle Ilić nije imao dilemu, potvrdio je VAR nejgovu odluku.

13. minut - Velika prilika za Napredak. Sjajno je prošao Petković izbio ispred Glazera ali je Izraelac sjajno reagovao i sprečio pogodak.

11. minut - Velika prilika za Silasa. Ivanić je sjajno prošao uposlio Silasa koji je dva puta pokušao ali nije uspeo da matira Balevića

8. minut - Zvezda napada od starta utakmice ređaju se opasne situacije pred golom Napretka.

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Zvezda i Napretka

3. minut - I drugi novajlija Rade Krunić oprobao je udarac iz daljine ali nije bio precizan.

1. minut - Nakon 15 sekundi Ivanić je uposlio Silasa i odmah opasnost pred golom Napretka. Šutirao je Silas, ali je čuvar mreže Kruševljana odbranio.

1. minut - Počeo je meč.

UOČI MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju izuzetno važnu utakmicu protiv Napretka u okviru 8. kola Superlige. Očekuje se da stadion "Rajko Mitić" bude dobro popunjen jer će navijači imati priliku da vide i novajlije Silasa Katompu Mvumpvu (25), Rade Krunića (30), kao i povratnika Nemanju Radonjića.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mimović, Leković, Drkušić, Seol – Krunić, Elšnik – Silas, Ivanić, Olajinka – Duarte.

NAPREDAK: Merholc – Stoiljković, Ostojić, Marinković, Bukorac, Vukajlović – Ignjatović, Krstić, Tošeski, Karaklajić – Petković.

Ova utakmica je posebno bitna jer će crveno-beli uskoro započeti takmičenje u Ligi šampiona protiv Benfike, pa će ovo biti prilika da se ekipa uigra i pokaže svoje kvalitete pred evropsku publiku.

Osim što je večeras fudbalska ekipa u centru pažnje, stadion "Rajko Mitić" takođe slavi svoj 61. rođendan. Ovaj stadion ima bogatu istoriju i predstavlja važan simbol za navijače Crvene zvezde. Mnogi su odrasli uz utakmice koje su se odigravale na ovoj veličanstvenoj sportskoj građevini, a večerašnja utakmica će biti prilika da se prisetimo svih velikih trenutaka i emocija koje je stadion "Marakana" pružio kroz godine.

Pored sportskog dešavanja, večeras će biti održan i poseban događaj - oproštaj od muzičkog velikana Bore Đorđevića. Ova legenda domaće muzičke scene ostavila je neizbrisiv trag svojim pesmama, a njegovo prisustvo na "Marakani" dodatno će uveličati večerašnji događaj. Navijači i ljubitelji muzike će imati priliku da se oproste od Bore Đorđevića na jednom mestu, stvarajući tako posebnu atmosferu koja će ostati dugo u sećanju svih prisutnih.

BONUS VIDEO