PROPAST ZVEZDINIH RIVALA NA OTVARANJU NOVE LIGE ŠAMPIONA: Juventus i Aston vila pregazili protivnike


IZVOR: Republika/ O.J. - 17.09.2024 | 20:43


Fudbaleri Juventusa savladali su PSV u Torinu sa 3:1, dok je Aston vila u Bernu bila bolja od Jang Bojsa sa 3:0 u okviru prve runde Lige šampiona.

Foto: Profimedia
PROPAST ZVEZDINIH RIVALA NA OTVARANJU NOVE LIGE ŠAMPIONA: Juventus i Aston vila pregazili protivnike

Juventus - PSV 3:1 (2:0)

'21 Jildiz, '27 Mekeni, '52 Gonzales; 93' Saibari

Jang bojs - Aston vila 0:3 (0:2)

'27 Tilemans, '38 Ramzi, '86 Onana

Vratila se Liga šampiona i jasno je zašto nam je nedostajala. Iako su i PSV i Jang bojs čak bolje ušli u mečeve od protivnika, posle toga se više nisu mnogo pitali na terenu.
Sve je počelo u 21. minutu Jildizovom neodbranjivom "lepoticom", da bi šest minuta kasnije Mekeni povisio na 2:0, a pitanje pobednika rešio je fenomenalni Niko Gonzales na odličnu asistenciju Vlahovića početkom drugog poluvremena. Uspeli su Holanđani da postignu počasni pogodak u poslednjim sekundama duela preko Saibarija.

 

 

U momentima kada je Mekeni proslavljao drugi gol svog tima, isto to je radio Tilemans posle prvog pogotka Aston vile nakon što je efektno zatresao mrežu Fon Balmosa.
Eksplodirao je tim Unaija Emerija u prvom delu, Ramzi je posle tragikomične reakcije defanzive domaćih povisio na 2:0, a mogli su gosti i sve da reše da, na čudan način, nije poništen pogodak Votkinsa u finišu prvog dela. Još jedan pogodak Vile je poništen pre nego što je Amadu Onana konačno povisio na 3:0 u finišu meča sjajnim pogotkom sa distance.

 

 

Zvezdini rivali se nisu proslavili na premijeri nove Lige šampiona.

TOK MEČEVA

KRAJ MEČEVA

90+3. minut - GOL! 3:1 U TORINU! PSV postiže počasni pogodak zasluženo. Strelac je Saibari, a sudija odmah svira kraj meča.

86. minut - GOL! 3:0 ZA ASTON VILU - AMADU ONANA! E, ovog puta gol sigurno neće biti poništen, pošto je veznjak postigao prelep pogodak sa velike distance i tako verovatno postavio konačan rezultat.

78. minut - Još jedan gol Aston vile je poništen! I to ponovo zbog igranja ruke - ovog puta Amadua Onane. Ništa od pogotka za Durana.

 

 

52. minut - GOOOL! 3:0 ZA JUVENTUS - NIKO GONZALES! Juve praktično rešava pitanje pobednika, a Gonzales je i te kako zaslužio da pogodi i to na fenomenalnu asistenciju Vlahovića!

POČELO JE DRUGO POLUVREME U TORINU I BERNU

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minut - Poništen gol Aston vili! Činilo se u prvi mah da je Votkins postigao čist pogodak, ali posle gledanja VAR analize ustanovljeno je da je igrao rukom!

38. minut - GOOOL! 2:0 ZA ASTON VILU - DŽEJKOB RAMZI! Kako pametan potez napadača Aston vile! Užasna reakcija defanzive Jang bojsa, totalna konfuzija koju, da nije iskoristio Remzi, neko bi pokušao da pretvori u pogodak sa bele tačke pošto je Fon Balmos napravio očigledan prekršaj ispred svog gola.

Foto: Profimedia

Tilemans proslavlja gol

27. minut - GOOOL! 1:0 ZA ASTON VILU! U istom minutu imamo još jedan gol, kakav početak nove sezone LŠ! Školski gol tima iz Birmingema iako je bio u podređenom položaju - Megin centrira iz kornera, a Tilemans prima loptu i šalje u malu mrežu!

27. minut - GOOOL! 2:0 ZA JUVENTUS - VESTON MEKENI! Kakvih pet minuta Juventusa! Majstorskim potezom je Gonzales izbacio čuvara da bi uposlio Vlahovića od kog se lopta odbila do Amerikanca kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu! 

24. minut - Igrači Juventusa su se "zapalili", a u roku od 20 sekundi Mekeni i Kopmejners su promašili nepromašivo! Velike šanse za Staru damu da ode na 2:0 rano su propuštene.

22. minut - Evo uzbuđenja i u Bernu! Naizgled bezazlen pokušaj Kolija umalo da prevari Martineza!

21. minut - GOOOL! 1:0 ZA JUVENTUS - KENAN JILDIZ! Kakva golčina mladog Turčina! Video je prostor i sa ivice šesnaesterca šutirao apsolutno neodbranjivo, te matirao nemoćnog Dromela!

11. minut - Kakva prilika za PSV! Holanđani daleko opasniji od Juvea na startu, Til je iz voleja šutirao blizu desne stative gola domaćih.

POČELE SU UTAKMICE

UVOD

POZNATI SU SASTAVI

 

 

JUVENTUS: Di Gregorio - Danilo, Gati, Bremer, Kambijaso - Lokateli, Daglas Luiz - Niko Gonzales, Kopmejners, Jildiz - Vlahović.


PSV: Benitez - Dams, Boskalji, Flamingo, Ledezma - Verman, Šouten, Til - Tilman, Bakajoko, De Jong.

 


JANG BOJS: Fon Balmos - Hađam, Zukru, Kamara, Atekame - Lauper, Nijase - Koli, Ugrinić, Monteiro - Ganvula.

 


ASTON VILA: Martinez - Dinj, Tores, Konsa, Bogarde - Megin, Tilemans, Onana, Remzi - Votkins, Rodžers.

PRE UTAKMICE

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

 

Žene, padate u drugi plan - konačno se vratila Liga šampiona! Prošlo je dugih tri i po meseca od finala između Real Madrida i Borusije Dortmund, a nadamo se da će baš kao "milioneri" i ove sezone "iskočiti" nego od autsajdera. Najveći favorit da sa trona svrgne Galaktikose svakako je Mančester siti, kao i svake godine, a šansu u novom formatu mogu vrebati i mnogi klubovi koji nisu inače u prvom planu. Zbog toga je i napravljena promena.

Na otvaranju nove, do sada neviđene, takmičarske sezone, u ranijem terminu od 18:45 časova igraće Juventus - PSV i Jang bojs - Aston vila.

 

 

Jasno je da klubovi iz Liga petice ovde važe za izrazite favorite. Jang bojs, koji je i dalje poslednjeplasirana ekipa švajcarskog šampionata traži utehu u Evropi protiv zahuktale Emerijeve čete koja je za vikend napravila ozbiljan preokret protiv Evertona i biće nošena tim samopouzdanjem. Neće ni "Staroj dami" biti nimalo lako protiv prvoplasirane ekipe holandskog prvenstva, a naša pažnja će svakako najviše biti usmerena ka partiji Dušana Vlahovića.

Sve u svemu, očekuje nas izuzetno uzbudljivo po podne, pošto nakon ova dva duela, od 21 čas, gledamo još četiri veća spektakla, a derbi prvog kola definitivno je repriza "istanbulskog čuda", odnosno duel dva giganta - Milana i Liverpula. Pored njih, Real Madrid dočekaće Štutgart, baš kao i Bajern Dinamo Zagreb. Poslednji meč dana igra se u Lisabonu gde Sporting koji ne zna za poraz u domaćem prvenstvu dočekuje Lil.

BONUS VIDEO