UMRLA BRAZILSKA FUDBALSKA LEGENDA: Ostavio je neizbrisiv trag u domovini i Evropi


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 18.09.2024 | 09:14


Imao je tek 67 godina.

Foto: Pixabay
UMRLA BRAZILSKA FUDBALSKA LEGENDA: Ostavio je neizbrisiv trag u domovini i Evropi

Brazilski fudbal je izgubio jednog od svojih legendarnih igrača, Cezara Martinsa de Oliveiru, poznatijeg kao Cezar, koji je preminuo u 68. godini u svom rodnom Rio de Žaneiru. Cezar je ostavio neizbrisiv trag u fudbalskom svetu, a njegova karijera bila je obeležena uspesima kako u Evropi, tako i u njegovoj domovini.

Foto: youtube.com/printscreen

Cezar


Uspeh u Benfiki ogleda se u dva šampionata Portugala, tri Kupa Portugala i jedan Superkup
Tokom svog boravka u Benfiki od 1979. do 1982. godine, Cezar je postao ključni igrač ovog portugalskog kluba, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba. Sa 85 nastupa za Benfiku, postigao je impresivnih 26 golova, što svedoči o njegovom izuzetnom fudbalskom umeću.
Trijumfi u Brazilu su mu osvajanje Kopa Libertadores i Interkontinentalnog kupa sa Gremiom
Cezar je takođe imao zapaženu karijeru u Brazilu, igrajući za Gremio. Bio je ključni igrač u osvajanju Kopa Libertadores 1983. godine, postigavši čak gol u finalu protiv Penjarola. Takođe, sa Gremiom je osvojio Interkontinentalni kup, pobedivši Hamburger 1983. godine, čime je još jednom potvrdio svoj izuzetan talenat i doprinos brazilskom fudbalu.

Cezar je bio ne samo izuzetan fudbaler već i omiljeni igrač mnogih ljubitelja fudbala širom sveta. Njegova posvećenost i strast prema igri ostavile su dubok trag u istoriji fudbala, a njegovi uspesi će zauvek biti deo fudbalske legende.

Mediji su izvestili da je Cezar bio teško bolestan i da je preminuo nakon hospitalizacije. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za fudbalsku zajednicu, a njegovo nasleđe će živeti kroz sećanja na njegove veličanstvene uspehe na terenu. Fudbalski svet će zauvek pamtiti Cezara Martina de Oliveiru kao jednog od najvećih brazilskih fudbalskih velikana.

BONUS VIDEO