TERZIĆ SE PLAŠI RIVALA U LŠ IAKO NIJE VIDEO BOLJI TIM ZVEZDE OD OVOG: Čelnik crveno-belih pričao o MOĆNIM pojačanjima, otkrio koliki su prihodi kluba


IZVOR: Republika/ O.J. - 18.09.2024 | 18:50


"Mi se pitamo"

Foto: ST/ Nemanja Pančić
TERZIĆ SE PLAŠI RIVALA U LŠ IAKO NIJE VIDEO BOLJI TIM ZVEZDE OD OVOG: Čelnik crveno-belih pričao o MOĆNIM pojačanjima, otkrio koliki su prihodi kluba

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra Benfiku u prvom meču u Ligi šampiona koja će se igrati u novom formatu. Utakmica na Marakani počeće od 18.45, a tačno dan ranije generalni direktor kluba Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji "Oko magazin" na RTS1 gde je govorio pred start nove evropske odiseje crveno-belih.

- Malo me je strah kad sam video kako je Štutgart odigrao u sred Madrida, potpuno je nadigrao Real, imao mnogo veći posed lopte, u svim parametrima bio iznad Reala i broj šansi koji su napravili... Nisu slučajno vicešampion Bundeslige, pokazali su da su posebni, neverovatan tim. Ali među našim protivnicima su samo veliki klubovi. Meni je drago bez obzira na težinu protivnika što smo dobili velike klubove. Dobili smo šampione i vicešampione velikih evropskih velesila. Pravo je vreme da se izmerimo koliko možemo. Mislim da u ovoj mojoj eri od 11 godina Crvena zvezda nije imala bolji tim. Mislim da možemo mnogo više nego svih prethodnih sezona, počeo je Terza i dodao:

- Četiri kluba više je uzelo svoju šansu u ovom novom formatu. Mnogi navijači žale što nismo dobili nekog drugog iz poslednjeg šešira, ali mi ne treba da se plašimo nikoga. Bez obzira na respekt koji osećamo prema Benfici sigurno ćemo odigrati hrabro. Mi se pitamo. Sve zavisi od nas - koliko budemo bili hrabri i koncentrisani, takav će rezultat i biti.

Foto: FK Crvena zvezda

Ogromno pojačanje: Silas Katompa Mvumpe

Silas?

- U normalnim okolnostima igrač tog kalibra nikad ne bi došao ovde. Mi smo iskoristili momenat, mogao je da ode samo u Srbiju ili Tursku jer je hteo da igra, a bio je u sukobu sa trenerom. Osetio je poverenje od nas i prelomio da hoće u Zvezdu. On je zvanično drugi najbrži igrač Bundeslige, imao je ogromne ponude iz Engleske. Igrač kakav je Silas nije godinama došao u Crvenu zvezdu. Doveli smo i Radeta Krunića, taktički pametan igrač, preko 300 nastupa u Seriji A... Moramo da se pohvalimo da su sve to igrači reprezentativci, puni samopouzdanja.

Može li Krunić da odmeni Hvanga?

- Pa ako ćemo da gledamo CV, Krunić ima mnogo jači CV od Hvanga. Bez obriza na to kako smo ga mi zavoleli. Krunić je defanzivniji od Hvanga i mislim da nam je to potrebno, ta dodatna čvrstina. Kada se pojavio promil šanse, kada je Murinjo odlučio da želi da unese svežu krv u Fenerbahče, mi smo strpljivo radili na njegovom dolasku. Išli smo na tu kartu Srpstva i Zvezdaštva, kažu da nije bila takva euforija u poslednjim satima prelaznog roka nikad. Meni je lično jako žao što je otišao, međutim, njega smo doveli prošlog leta zbog sukoba sa Olimpijakosom. Gledamo te odnose u nekim klubovima, iskoristili smo nesporazume sa Olimpijakosom, a njegov uslov je bio da ne bi došao u situaciji, da mora da se stavi izlazna klauzula od 7.000.000 evra. Nije iskoristio to, rekao je Holanđanima: "Ja ne želim da dođem ako se ne dogovorite na 8.000.000". Želim da mu se zahvalim za sve što je uradio za Zvezdu. Njegov cilj je da igra Premijer ligu i smatrao je da će transferom u jedan od TOP3 holandska kluba približiti tome. Meni je stvarno žao ali mislim da je to razočarenje kratko trajalo jer smo odmah doveli onakva pojačanja.

Dotakao se Terzić i teme o prihodima i rashodima.

- Da bi ostvarivali ovakav uspeh kao ove godine potrebno nam je 65 miliona evra godišnje. Do sada smo zaradili 92 miliona evra, to je naš ukupan prihod koji je jasan i transparentan. Mi smo ove godine prihodovali 42 miliona evra od igrača i 28 od bonusa. Dakle ukupno 70 od samo ta dva. Mnogo smo investirali u prethodnom periodu.

BONUS VIDEO