TEŠKO NAM JE DA DOVODIMO IGRAČE ZBOG TOGA: Terzić pričao o Benfici, pa podsetio na GLAVNI PROBLEM kod nas


IZVOR: Republika/ O.J. - 18.09.2024 | 19:07


"Nekvalitetan fudbal se igra u Srbiji"

Foto: ST/ Nemanja Pančić
TEŠKO NAM JE DA DOVODIMO IGRAČE ZBOG TOGA: Terzić pričao o Benfici, pa podsetio na GLAVNI PROBLEM kod nas

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra Benfiku u prvom meču u Ligi šampiona koja će se igrati u novom formatu. Utakmica na Marakani počeće od 18.45, a tačno dan ranije generalni direktor kluba Zvezdan Terzić gostovao je u emisiji "Oko magazin" na RTS1 gde je govorio pred start nove evropske odiseje crveno-belih.

Pričao je o novim fenomenalnim pojačanjima, odlasku Hvanga i prihodima kluba, a onda se dotakao i situacije u srpskom fudbalu. Tačnije, odgovorio je na pitanje da li je i koliko teško dovesti igrača u Srbiju uzevši u obzir uslove.

- Mnogo je teško, Marin je zadužen za razgovor i kad dođemo do konsenzusa, uključujem se i ja. Mnogo je teško, oni Zvezdu ne gledaju samo kroz prizmu Lige šampiona, već i kroz prizmu domaće lige, gde je infrastruktura veoma loša. Gde osim sedam ili osam klubova, ima jako nekvalitetnih timova i nekvalitetan fudbal se igra. Nadam se da će Fudbalski savez Srbije i država izgradnjom novih stadiona i pogotovo što je država odradila hibridne terene, to je tek jedan korak. Treba menjati i sistem takmičenja. Treba menjati i sistem, ali polako. Jeste, jako je teško ubediti igrače, Zvezda nije samo Liga šampiona sa kvaltietom, budžetom, Zvezda je i naša domaća liga koja je nažalost ostala daleko, daleko ispod Crvene zvezde.

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Pričao je o sutrašnjem rivalu koji važi za jedan od klubova koji najbolje posluje u Evropi. Kad će Zvezda kao Benfika da prodaje igrače?

- Dobro, portugalski fudbaleri su najbolji produkt u Evropi, najbolje prodaju svi i Porto, Sporting, Benfika. Portugalski fudbal je na mnogo višem nivou od srpskog, ali ne zaboravite da Benfika posluje sa ogromnom minusom, a Rui Košti se drma fotelja, bez obzira na velike prodaje, oni su u minusu. Jeste, 967 miliona evra zaradila od prodaje, a opet su u minusu. Ako žele da imaju uspeh imaju troškove i rashode. Mi prodamo igrača za 42 miliona evra, sad ćemo mi s tim da rešimo nešto? Moraš da reinvestiraš, jer ko će da igra? Ako se ne reinvestira, jedeš sopstvenu supstancu, meni je cilj da Zvezda prodaje igrače za velike iznoose, da od toga živimo i jedan deo se mora reinvestirati da Zvezda ima kvalitetniji tim nego prethodne godine. Da svake godine se pokazuje rast Zvezde po svim paramterima i finansijski i ovako - dodao je prvi čovek Zvezde.

Potom je pričao o kvalitetu samog protivnika.

- Da budemo iskreni, sigureno da Benfika u ovom trenutku ima bolji tim od Zvezde, ali moramo da budemo svesni i sportisti u duši, ne pobeđuje uvek bolji. Nama je cilj da damo sto posto mogućnosti na talasu podrške svojih navijača, da prevaziđemo svoje mogućnosti. Da očekujemo lošiji dan Benfike, sigurno će biti spektakl, kažem, Zvezda nikad nije imala bolji tim. Mnogi kažu od Barija 1991. godine do danas, imamo šta da ponudimo, siguran sam da će navijači biti zadovoljni.

BONUS VIDEO