TRENER BENFIKE POTRESEN DOŠAO U BEOGRAD: Meč protiv Zvezde nam nije poslednji


IZVOR: Republika/ O.J. - 18.09.2024 | 22:00


"Upravo smo stigli iz naše zemlje u kojoj situacija nije nimalo naivna"

Foto: Profimedia
TRENER BENFIKE POTRESEN DOŠAO U BEOGRAD: Meč protiv Zvezde nam nije poslednji

Delegacija Benfike je danas doputovala u Beograd gde će sutra odigrati meč prvog kola Lige šampiona protiv Crvene zvezde od 18:45 časova.

Novopečeni trener lisabonske ekipe Bruno Laž mora da "vadi kestenje iz vatre" posle odlaska Rodžera Smita, a dobro mu je počelo pošto je njegov tim slavio protiv Santa Klare pre četiri dana sa 4:1.

- Što se tiče atmosfere, mi treba da znamo ono što će biti važno je kakva će biti naša ekipa, kakvi će biti naši navijači. Očekujemo puno podrške u ambijentu i očekujem da nas podrže. Naravno, ono što će učiniti da ekipa raste su utakmice i puno rada, naravno, treba nam puno vremena. Dinamika pobede je specifična, sutrašnju utakmicu ne možemo da gledamo kao na poslednju utakmicu, nego treba da nastavimo sa našim radom i dinamikom do pobede, rekao je na početku konferencije za medije na Marakani Laž, pa nastavio:

- Ja nemam vremena za gubljenje. Tako je kratko vremena za pripremu utakmica i neko dalje razmišljanje. Ambicija koju imam je dinamika pobede i da nastavimo da radimo i da gradimo tu kulturu pobede. To je moja briga i nemam vremena, neću da gubim vreme, moja ekipa nema vremena da gubi, da razmišljamo šta će biti.

Kada je reč o timu koji će izaći sutra, ne želi da priča mnogo.

- U ovom trenutku neću vam ništa otkrivati. Videćete kada ekipa izađe na teren sve. Nismo imali vremena za trening jer smo upravo stigli u Beograd, ali sutra ćemo videti kakvo je stanje što se tiče igrača.

 

 

Potom je usledio detalj koji bi mogao da utiče na psihičko stanje gostiju, pošto je trener Benfike iskoristio momenat da prokomentariše situaciju u Portugalu koja nije nimalo naivna zbog obilnih padavina i vremenskih nepogoda.

- Želim svima da se zahvalim na dobrodošlici i pomoći. Znate, upravo smo stigli iz naše zemlje u kojoj situacija nije nimalo naivna, zaključio je Laž, koji se očigledno nalazi pod utiskom dešavanja u svojoj zemlji.

Fudbaler Benfike Florentino Luis je potom dobio reč, a komentarisao je atmosferu na Marakani kao i razliku između Šmita i Laža.

- Očekujemo intezivan ambijent, ali ono što mi želimo je da pobedimo. Šmit je bio odličan, mnogo toga smo naučili, ali to je sada iza nas. Sada je tu Laž, koji je takođe odličan trener i od nas očekuje ono što i svi – da igramo lepo i napadački, do pobede naravno, poručio je Luis.

BONUS VIDEO