CRNI GOLMANE, PA ŠTA TO URADI?! Neshvatljiv kiks Gazanige u 90. minutu koštao Đironu senzacije u Parizu (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 18.09.2024 | 23:10


"Suknjica" za gošu

Foto: Profimedia
CRNI GOLMANE, PA ŠTA TO URADI?! Neshvatljiv kiks Gazanige u 90. minutu koštao Đironu senzacije u Parizu (VIDEO)

Od junaka do tragičara - bio je ove večeri put nesrećnog Paula Gazanige. Đirona je prvi put u svojoj istoriji igrala meč Lige šampiona i odmah bila veoma blizu da odoli moćnim Parižanima. Taman kada je izgledalo da je sve gotovo, da će sudija da pokaže kolika je nadoknada i ubrzo označi kraj meča - čuvar mreže španskog tima je napravio neshvatljiv kiks.

Golman katalonske ekipe je u 90. minutu užasno reagovao na centaršut Nuna Mendeša koji je išao direktno u njega po zemlji, pošto mu je lopta prvo prošla između ruku, a onda čak i kroz noge, da bi je on samo pogledom ispratio u svoju mrežu. Njemu je večeras najteže, nema sumnje. 

Iako je gol delimično bio rezultat nezgode, PSŽ je, ruku na srce, ipak zasluženo došao do pobede. Njihov trud da probiju snažnu odbranu Đirone se isplatio, uprkos tome što je rezultat mogao da bude drugačiji da nije bilo neobičnog kiksa golmana.

Podsetimo, za razliku od prvog, drugo veče u Ligi šampiona bilo je totalno nezanimljivo, a da ne bi Seltika, mogli bismo da kažemo i katastrofalno. Derbi dana ipak nije opravdao očekivanja, pošto su Inter i Mančester siti neočekivano remizirali na Etihadu. Pomenuti tim iz Glazgova je napunio mrežu novajlije u Ligi šampiona, Slovana, zahvaljujući četiri pogotka u drugih 45 minuta. Borusija je dala gas u poslednjih 15 minuta i zahvaljujući fenomenalnom Gitensu slomila otpor Klub Briža u Belgiji.

BONUS VIDEO