EVO GDE SE ZVEZDA NALAZI POSLE PRVOG KOLA: Moraće crveno-beli mnogo bolje u nastavku LŠ


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 19.09.2024 | 22:58


Izabranici Vladana Milojevića poraženi od Benfike sa 2:1

Foto: FK Crvena zvezda
EVO GDE SE ZVEZDA NALAZI POSLE PRVOG KOLA: Moraće crveno-beli mnogo bolje u nastavku LŠ

Večeras odigranim utakmicama završeno je prvo kolo u novom formatu Lige šampiona. Crvena zvezda je poražena na svom terenu od Benfike sa 2:1, dok je u isto vreme Leverkuzen deklasirao Fejnord u Holandiji sa 4:0. Utakmicama između Monaka i Barselone, Atalante i Arsenala, Brest i Šturma i Atletika i Lajpciga završeno je prvo kolo u novoj sezoni Lige šampiona

Sada kada je odigrano svih 18 susreta imamo prvu kompletiranu tabelu u Ligi šampiona. Ona se prvi put ne igra po grupama sa po četiri tima u osam grupa, već je svih 36 ekipa na istoj tabeli, dok saki tim igra samo po osam susreta i to po četiri kod kuće i u gostima. Tako je sada, kada je završeno prvo kolo poznato gde se Zvezda trenutno nalazi. Izabranici Vladana Milojevića posle prvog kola zauzimaju 25. mesto. 

Naime, na 18 utakmica zabeleženo je 15 pobeba, dok su samo tri susreta završeno bez pobednika. Kada se na to doda gol-razlika, koja prva određuje poredak na tabeli posle bodova, dolazi se do toga da je Bajern prvi zbog pobede nad Dinamom iz Zagreba sa 9:2, dok su Hrvati poslednji. Tako i dolazimo da je Zvezdi "minus jedan" gol-razika, uz rezultat 1:2, donela 25. mesto.

Foto: Starsport

 

Podsetimo, kad se sve sagleda, crveno-beli nisu prikazali u lošem svetlu, gost iz Lisabona je umeo da iskoristi svoje šanse, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno da reše utakmicu u prvih pola sata.

Uz malo sreće, ali i lukavosti, došli su do prvog pogotka preko Kerema Akturkoglua, a turski igrači su ove večeri bili kobni po Zvezdu, pošto je na isteku pola sata igre Orkun Kokču perfektno pogodio iz slobodnog udarca, što je Omri Glazer samo ispratio pogledom.

Crveno-beli su držali loptu tokom većeg dela meča i pokušavali da stvore konkretnu šansu ispred gola "orlova", ali sve se završavalo samo na skromnim završnicama. Sve je tako bilo do 86. minuta, kada su dvojica rezervista priredila dramu u završnici. Endiaje je lepo uposlio Milsona, a Angolac rutinski završio pored Trubina. Ipak, bilo je prekasno za potpuni preokret.

Foto: Starsport

Počasni pogodak Milsona

Zvezda će posle Benfike igrati protiv Intera u gostima 1. oktobra, a protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar). 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO