HRVATI NAČISTO PUKLI: Dinamo STAVLJAJU ISPRED ZVEZDE, a popio je devet golova


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 00:08


Neverovatno za koji se podatak komšije hvataju.

Foto: Facebook.com/GNK Dinamo Zagreb
HRVATI NAČISTO PUKLI: Dinamo STAVLJAJU ISPRED ZVEZDE, a popio je devet golova

Fudbaleri Dinama deklasirani su u Ligi šampiona u prvom kolu novog formata takmičenja jer ih je Bajern savladao sa čak 9:2 i prikovao za poslednje 36. mesto na tabeli. Međutim, posle  podsmeha i omalovažavanja kluba, pa onda konstatacije sumorne stvarnosti, Hrvati su sada počeli da se hvataju za slamku i da veličaju svog velikana zbog jednog podatka.

Hrvatski mediji pišu da Dinamov nastup u tekućoj sezoni izgleda još obećavajuće u poređenju s prethodnom. Ukoliko osvoje prvenstvo ove sezone, sa njihovim trenutnim evropskim koeficijentom od 48.000, mogli bi osigurati direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, piše Večernji list.

Foto: printskrin

Tekst u Večernjem listu


Zato pišu Hrvati da se u budućnosti očekuje da će se Dinamo visoko rangirati među klubovima van top 10 evropskih liga. Svaka od ovih liga obezbeđuje bar jednog predstavnika direktno u grupnu fazu. Dakle, ukoliko se ovosezonski evropski šampion takođe kvalifikuje direktno kroz svoje nacionalno prvenstvo, tim izvan top 10 evropskih liga osiguraće direktno mesto u Ligi šampiona. To je bio slučaj sa ukrajinskim timom Šahtjorom ove sezone, pri čemu je Dinamo popunio njihovo mesto u plej-of rundi.

Naime, u prvoj rundi Lige šampiona, Šahtjor je uspeo da osvoji jedan bod protiv Bolonje. U međuvremenu, škotski tim Rendžers, koji trenutno vodi mini-tabelu sa koeficijentom 55.000, takođe će biti jedan od protivnika Dinama. Međutim, Rendžers se suočavaju sa jakom konkurencijom u svojoj domaćoj ligi, što bi moglo olakšati Dinamovim osvajanjem bodova. Dodatno, Crvena zvezda, sa koeficijentom 40.000, doživela je poraz od Benfike, ne uspevši da osvoji dodatne bodove za svoj koeficijent, što obećava dobro za Dinamo.

Foto: Starsport

Hrvati se raduju porazu Zvezde

Ipak, konstatuju Hrvati da je težak poraz u Minhenu (9:2) obeležio Dinamov start nove sezone Lige šampiona, ali napominju da je ovaj poraz, koliko god bio težak, došao na početku takmičenja, za koje se Dinamo znatno lakše kvalifikovao nego u prethodnim godinama. To se pripisuje jakim evropskim rezultatima tima u proteklih pet godina i činjenici da je prethodni evropski šampion, Real Madrid, obezbedio svoje mesto u Ligi šampiona kroz nacionalno prvenstvo.
 

BONUS VIDEO