MAMIĆ NE MOŽE DA GLEDA BRUKU OD DINAMA: Posle debakla od Bajern predlaže rezove


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 10:19


Maminjo ima kandidate za novog trenera "modrih".

Foto: prinskrin
MAMIĆ NE MOŽE DA GLEDA BRUKU OD DINAMA: Posle debakla od Bajern predlaže rezove

Zdravko Mamić, istaknuta figura u hrvatskom fudbalu, poslednjih vremena je privlačio pažnju zbog svojih pravnih bitaka i angažmana u fudbalskoj sceni. Mamić, koji trenutno boravi u Bosni i Hercegovini gde je faktički u bekstvu od hrvatskih vlasti, javno je iznosio svoju situaciju pred sudom i svoje stavove o fudbalskom pejzažu.

Mamićeva povezanost sa Dinamom iz Zagreba, jednim od najuspešnijih fudbalskih klubova u Hrvatskoj, bila je glavna tema rasprave. Nakon teškog poraza Dinama iz Zagreba od Bajern Minhena sa 9:2 u prvom kolu Lige šampiona, Mamić je izrazio svoje razočaranje, ukazujući da će poraz imati dugotrajan uticaj na klub i njegove aktere.

Foto: Facebook.com/GNK Dinamo Zagreb

Pukla bruka: Duel Bajerna i Dinama

- Jako mi je teško pao taj poraz jer smo krvnički gradili ugled Dinama. Ovaj poraz će obeležiti navijače, igrače, trenera, rukovodstvo... Nisam bio ludi optimista jer je Bajern jedna od najboljih ekipa, ali nisu mi bile uverljive igre koje smo pružali - rekao je Mamić i dodao:

- Ja sam neviđeni navijač, ništa manje nego što sam bio ceo život. Povukao sam se iz javnosti i diskusija o Dinamu. Moj period je bio vreme moje radosti, neko će ga oceniti bolje, a neko lošije. Želim novom rukovodstvu da nadmaši moje rezultate.

Takođe je ponudio svoje predloge o potencijalnim naslednicima za trenersku poziciju, predlažući Vahida Halilhodžića ili Nenada Bjelicu kao izvodljive opcije.

- Nema Dinamo puno izbora, a ima rešenje. To je Vahid Halilhodžić koji bi napravio čuda. Druga osoba je Nenad Bjelica. Obojica su slobodni i ne znam zašto izmišljamo toplu vodu - naglasio je Mamić.

Foto: Tanjug/AP

Slobodan: Vahid Halilhodžić

 

Podsetimo, sem što se povremeno oglasi, Mamić vodi pravne bitke sa hrvatskim vlastima. Njegova kritika odluke Evropskog suda za ljudska prava da odbije tužbu njega i njegovog brata protiv Hrvatske odražava njegovo razočaranje pravosudnim sistemom. Mamić je izrazio svoje nezadovoljstvo postupkom u njegovom slučaju i percepcijom nedostatka razmatranja njegovih ljudskih prava. Njegovo glasno nezadovoljstvo pravnim postupcima ističe kompleksnost njegove pravne situacije i njenih širih implikacija.
 

BONUS VIDEO