FILIPOVIĆ ZA REPUBLIKU: NITI UIGRANOSTI, NITI SREĆE - Ovo je odvelo HRABRU ZVEZDU u poraz od Benfike


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 14:11


Videlo se da je Zvezda jača nego prethodnih godina, ali su se neke stvari videle protiv jakog protivnika, kaže iskusni trener.

Foto: Starsport
FILIPOVIĆ ZA REPUBLIKU: NITI UIGRANOSTI, NITI SREĆE - Ovo je odvelo HRABRU ZVEZDU u poraz od Benfike

Lako je biti general posle bitke, ali da je Crvena zvezda mogla da dobije rat protiv Benfike, mogla je. Izabranici Vladana Milojevića poraženi su od portugalske ekipe sa 2:1 na Marakani u prvom meču nove sezone u Ligi šampiona, a utisak je takav da su se borili ali da u pojedinim trenucima nisu imali koncentracije, ali ni sreće.

Posebno pred oba gola kada su na terenu kiksnuli oni od kojih se najviše očekivali i koji imaju najviše iskustva poput Radeta Krunića. Zato se povela polemika da li novajlije, ili oni koji dolaze iz povrede treba da budu na tako velikim iskušenjima kao što je Liga šampiona dok se ne uigraju i ne vrate u ritam. Zato je Republika pozvala nekadašnjeg trenera Zvezde Zorana Filipovića, koji je bio na Marakani i koji je ućivo sagledao učinak prvotimaca crveno-belih.

Foto: Starsport

Bio na Marakani: Zoran Filipović

- Šteta što je propuštena prilika za korak više u Ligi šampiona u rezultatskom smislu. Videlo se da je Zvezda jača nego prethodnih godina. Ali se videlo i da neki igrači koji su došli da im treba vremena da se uigraju. To postaje jasno tek protiv ovako jakih protivnika. Zvezda se nije obrukala, dali su svoj maksimum u ovom trenutku. Kada nemaš momenat sreće onda primiš dva jeftina gola, koja su skupo koštala. Dat gol je kasno došao. Prisustvovali smo dobroj utakmici, pun stadion, dobro navijanje, ali jasno je da će za podvig morati mnogo bolje da se radi i igra - rekao je Filipović.

Kada je u pitanju pojedinačan učinak, naš sagovornik nije želeo da poimence analizira Milojevića i njegove izabrnanike, ali se dotakao onih koji su bili akteri kod golova.

- Kad golman kiksne to se odmah vidi. On nije branio dugo zbog povrede i to utiče na formu. Kod slobodnog udarca se loše postavio, loše je postavio živi zid i nije video loptu. Ti detalji su ključni. Za malog Mimovića šteta što se povredio. On je bio važan šraf Zvezde, bio je dobar, perspektivan. Ovako ovako nastavi omaćemo igrača za budućnost Zvezde i reprezentacije. Što se ostatka odbrane tiče, Điga i ostali su imali jakog rivala, tehnički dobrog i svaka greška se skupo plaća. Kratki pasovi, brzi. To je bio problem Zvezde, da to isprati - kazao je Filipović, pa nastavio:

Foto: Starsport

Povredio se i oslabio ekipu: Ognjen Mimović

- Uvek je lako biti general posle bitke. Zato neću da analiziram ni Milojevića ni ostale igrače. Vidim da se spominju Krunićeve greške. On je iskusan fudbaler i zaista jeste iznenađujuće da napravi takve greške. Ali to je fudbal, sve je moguće. To se dešava i najiskusnijima.

Foto: Starsport

Kiksnuo protiv Benfike: Rade Krunić

 

BONUS VIDEO