NIJE DOBRO PO ZVEZDU: Evo kolika pauza čeka Mimovića zbog povrede


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 15:19


Mladi fudbaler morao da napustio meč protiv Benfike već u prvom poluvremenu.

Foto: Starsport
NIJE DOBRO PO ZVEZDU: Evo kolika pauza čeka Mimovića zbog povrede

Fudbalski svet je uzdrman vestima o povredi Ognjena Mimovića, defanzivca Crvene zvezde, koji je napustio teren u 26. minutu utakmice protiv Benfike. Nakon detaljnih pregleda, utvrđeno je da je doživeo povredu metatarzalne kosti i da će van terena biti od četiri do šest nedelja. Ova vest je značajan udarac za crveno-bele, koji će morati da se suoče sa odsustvom ovog važnog igrača u narednom periodu.

U prvom kolu Lige šampiona, fudbaleri Crvene zvezde su doživeli poraz od Benfike rezultatom 2:1 na svom terenu. Međutim, glavna vest sa ovog meča postala je povreda Ognjena Mimovića, koja je ostavila veliku prazninu u timu. Povreda metatarzalne kosti je ozbiljna i zahteva pažljivo lečenje i oporavak. Očekuje se da će Mimović propustiti naredne mečeve Crvene zvezde, uključujući i derbi sa Partizanom, što će svakako uticati na taktiku i strategiju tima.

Odsustvo Ognjena Mimovića znači da ga nećemo gledati na terenu u predstojećim mečevima Crvene zvezde protiv Partizana, Železničara, Intera, IMT i niškog Radničkog. Ovo će predstavljati izazov za trenera i tim, koji će morati da pronađu način da nadomeste odsustvo ovog iskusnog igrača.

Povreda Ognjena Mimovića je nenadoknadiv gubitak za Crvenu zvezdu, ali će pružiti priliku drugim igračima da pokažu svoje kvalitete i preuzmu veću odgovornost na terenu. Navijači će sa nestrpljenjem iščekivati njegov povratak, dok će tim morati da se prilagodi novonastaloj situaciji i pokaže svoju snagu i karakter u narednim izazovima.