ŠTA ĆE REĆI NAVIJAČI ZVEZDE? Bivši trener crveno-belih na meti ljutog rivala srpskog šampiona!


IZVOR: Republika/S. J. - 20.09.2024 | 16:40


Ovo niko nije očekivao.

Foto: Starsport
ŠTA ĆE REĆI NAVIJAČI ZVEZDE? Bivši trener crveno-belih na meti ljutog rivala srpskog šampiona!

Posle smene Sergeja Jakirovića, FK Dinamo Zagreb traži novog šefa struke, a jedan od kandidata je i bivši trener Crvene zvezde, srpski stručnjak Aleksandar Janković. Prema pisanju "Sport kluba", Beograđanin se nalazi u krugu kandidata za potencijalnog naslednika Sergeja Jakirovića. Poznati menadžer Mate Jozipović, preko kruga saradnika, ponudio je Zagrepčanima biografiju Aleksandra Jankovića na uvid i dobio pozitivan odgovor.

Foto: Starsport

Na metu ljutog rivala Crvene zvezde: Aleksandar Janković

Iza Jankovića su godine provedene u Kini, gde je stekao vredno iskustvo pre nego što je sa uspehom vodio Mehelen u skoro sto utakmica. Takođe, radio je u još dva belgijska kluba, Standardu i Lokerenu, čime je pokazao svoju sposobnost da se prilagodi različitim fudbalskim sredinama. Pored toga, Janković je u dva mandata predvodio Crvenu zvezdu, kao i jednom mladu reprezentaciju Srbije, pokazujući svoju širinu i raznovrsnost u trenerskom poslu.

Nakon poraza od Bajerna (2:9), uprava Dinama smenila je Sergeja Jakirovića. Kao privremeno rešenje, u narednoj utakmici protiv Slavena u Koprivnici, ekipu će predvoditi Sandro Perković, dok se čeka odluka o novom stalnom treneru.

Ukoliko Janković preuzme zagrebački Dinamo, to bi mogao da bude novi početak za klub, ali i za samog trenera. S obzirom na njegovo bogato trenersko iskustvo i sposobnost da se prilagodi različitim uslovima rada, Janković bi mogao da bude ključni faktor u ostvarivanju uspeha za ovaj renomirani fudbalski klub.

BONUS VIDEO