LEGENDARNI BRAZILAC U ZATVORU! Fudbaler osuđen zbog neplaćanja alimentacije, dok je njegova zarada bila PAPRENA!


IZVOR: Republika - 21.09.2024 | 10:53


Sramno.

Foto: Profimedia
LEGENDARNI BRAZILAC U ZATVORU! Fudbaler osuđen zbog neplaćanja alimentacije, dok je njegova zarada bila PAPRENA!

Nekadašnji brazilski fudbaler Anderson Luis de Abreu Oliveira, poznatiji kao Anderson, suočava se sa zatvorskom kaznom zbog neplaćanja alimentacije za dvoje dece. Sud u Porto Alegreu doneo je presudu kojom se Anderson upućuje u zatvor "Irmao Miguel Dario" na 30 dana, dok će, u slučaju prenatrpanosti zatvora, kaznu služiti u poluotvorenom režimu.

To znači da će tokom dana raditi van zatvora, ali će noću biti obavezan da se vraća u ustanovu. Prema informacijama iz brazilskih medija, bivši igrač Mančester junajteda duguje oko 54.000 evra (333.600 reala) za alimentaciju. Iako je Anderson tokom karijere zarađivao značajne sume, uključujući osam godina provedenih u Mančesteru, gde je odigrao 105 utakmica i postigao šest golova, te osam nastupa za reprezentaciju Brazila, nije ispunio svoje obaveze prema deci.

Anderson je svoju profesionalnu karijeru započeo u Gremiu, gde je već sa 18 godina skrenuo pažnju na sebe. Njegov talenat ubrzo je primećen u Evropi, te je 2006. godine prešao u portugalski Porto. Sa Portom je osvojio dve titule prvaka Portugala, a 2007. godine napravio je veliki transfer u Mančester junajted za sumu od 30 miliona evra.

Foto: Profimedia

Anderson Luís de Abreu Oliveira

Tokom svog boravka u Mančesteru, Anderson je osvojio četiri titule u Premijer ligi, kao i Ligu šampiona 2008. godine. Bio je deo ekipe koja je pod vođstvom ser Aleksa Fergusona dominirala engleskim i evropskim fudbalom. Ipak, povrede su značajno uticale na njegovu formu, pa je njegova karijera u Junajtedu bila neujednačena. Nakon odlaska iz Engleske 2015. godine, Anderson je igrao u Fiorentini, a potom se vratio u Brazil, gde je nastupao za Internacional. Poslednji angažman imao je u turskom Adana Demirsporu, gde je 2019. godine zvanično okončao karijeru. 

Iako se od Andersona očekivalo mnogo, povrede i problemi sa fizičkom spremom su ga udaljili od duže karijere na najvišem nivou, pa nikada nije u potpunosti ostvario svoj ogroman potencijal.

Ovakvi slučajevi nisu retkost u Brazilu, gde je prenatrpanost zatvora čest problem zbog visokog nivoa kriminala.

BONUS VIDEO